Justiţia din Franţa cere Parlamentului European anularea imunităţii eurodeputatei Marine Le Pen, pentru continuarea investigaţiilor în cazul presupuselor deturnări de fonduri comunitare pentru remunerarea ilegală a unor asistenţi ai partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional.

„Comisia pentru Afaceri Juridice a PE a decis să o convoace pentru audieri pe Marine Le Pen la prima dată posibilă din luna mai”, a declarat sâmbătă, pentru Reuters, Laura Ferrara, vicepreşedintele acestei comisii.

Marine Le Pen denunţă un dosar utilizat ca instrument politic.

Audierile ar putea avea loc în prima săptămână a lunii mai, înaintea turului doi al scrutinului prezidenţial.

Franţa organizează pe 23 aprilie primul tur al scrutinului prezidenţial, turul al doilea urmând să aibă loc pe 7 mai. Potrivit sondajelor de opinie, Marine Le Pen va pierde în turul doi scrutinul prezidenţial, în faţa politicianului cu doctrină de centru Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, liberal-socială).

Parlamentul European a sancţionat-o deja pe Marine Le Pen pentru utilizarea frauduloasă a fondurilor UE, salariul ei fiind redus cu 50% începând din februarie.

Imunitatea eurodeputatei Marine Le Pen a fost anulată de Parlamentul European în alt dosar, referitor la postarea pe site-uri de socializare de către candidatul eurosceptic la preşedinţia Franţei a unor imagini cu acte de violenţă comise de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Sursa: mediafax.ro