10 moduri de a economisi energie și bani în cea mai grea iarnă

Iată 10 moduri de a face asta, potrivit Housebeautiful.com.

1. Actualizați termostatul

Treceți cât mai repede la un termostat care poate fi controlat de pe telefon. Nu numai că va crește valoarea locuinței pentru eventuali cumpărători, dar termostatele inteligente pot oferi o precizie mai mare în comunicarea dintre termostat și centrală, prevenind risipa de energie.

2. Izolați-vă casa

Acum e momentul perfect pentru a opri căldura să scapă prin acele goluri nedorite de sub uși și de pe lângă ferestre. În primul rând trebuie identificate ”zonele cu probleme în care curenții de aer cauzează probleme, de la uși și ferestre pînă la pardoseli. Apoi apelați la un material de umplutură flexibil pe bază de silicon pentru a umple golurile. Sau cu burlane din diverse materiale.

3. Mai puneți un pulovăr

Una dintre cele mai bune modalități de a menține costurile scăzute la căldură ar fi să punem pe noi încă un pulovăr. Adăugarea de straturi suplimentare vă va izola corpul și va facilita reglarea temperaturii corpului, rezultând facturi mai mici la încălzire. Puteți să luați o pătură mai groasă pentru a ține răceala departe.

4. Decorațiunile casei pot face diferența

Perdelele și covoarele poT face diferența când vine vorba de economisirea de bani la încălzire. Dacă aveți o casă cu mochetă, atunci aceasta va ajuta în mod natural la creșterea izolației. Materialele de bună calitate, cum ar fi un covor de pluș, vă vor ajuta să preveniți pierderea căldurii din camere.

5. Curățați caloriferele

Caloriferele par să atragă praful ca un magnet, deci este important să le curățați. Straturile de praf din calorifer pot duce la scăpări de căldură.

6. Evitați uscarea hainelor pe calorifer

Hainele pe care le așezați deasupra caloriferelor împiedică căldura să iasă și să încălzească camera. În plus, creșterea umidității aerului poate duce la condens și la posibile probleme grave de sănătate.

7. Întoarceți termostatul în jos cu 1°C

Știați că reducerea încălzirii cu doar 1° C vă poate ajuta să economisiți până la 10% din factura de încălzire? Sună incredibil de simplu, dar scăderea ușoară a temperaturii poate reduce facturile în creștere.

8. Verificați masca

Masca unui calorifer realizată din lemn este un conductor slab și poate împiedica dispersarea eficientă a căldurii, risipind energie și bani. Încercați să renunțați la ea.

9. Aerisiți caloriferele

Caloriferele au nevoie să fie aerisite când au prins aer în interiorul lor, ceea ce poate opri circulația corectă a apei calde. Pentru a le verifica, porniți-le pentru a simți de unde vine căldura. Dacă este cald în partea de jos, dar rece în partea de sus, acesta e în general un semn că există aer înăuntru.

10. Băgați centrala în service

Ar trebui să reparați centrala o dată pe an pentru a vă asigura că funcționează în siguranță. Centralele defecte pot crește masiv factura la încălzire.

Sursă foto: Dreamstime