Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) o înfruntă pe Garbine Muguruza (26 de ani, 17 WTA) în prima semifinală feminină de la Roma.

Victorie pentru SImona Halep după un meci nebun, plin de suspans, unde Muguruza a revenit de la 4-0 la 5-4, ca apoi sa piarda ultimul game din cauza a două duble greșeli.

LIVE SCOR! Simona Halep – Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4

Trebuie menționat că în cealaltă semifinală de la Roma, Karolina Pliskova (28 de ani, 4 WTA) o va înfrunta pe Marketa Vondrousova (21 de ani, 19 WTA). Partida va începe la ora 17:00.

S-au mai întâlnit de șase ori în circuit

De asemenea, Muguruza și Halep s-au mai întâlnit de șase ori în circuit, iberica fiind în avantaj în raportul meciurilor directe, cu un scor 4-2. Ultima dată, cele două s-au întâlnit chiar anul acesta, în semifinalele de la Australian Open. Muguruza s-a impus după un meci pe cinste, scor 7-6 (8), 7-5.

Dintre cele șase întâlniri de până acum, Simona Halep a câștigat două, iar ambele au fost pe zgură, la Stuttgart în 2015 și la Roland Garros 2018, în semifinale, unde a făcut un meci exemplar în fața ibericei, pe care a dominat-o de la un cap la altul al partidei.

Muguruza a învins-o în semifinale pe Victoria Azarenka (32 de ani, 14 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4, la capătul unui meci superb, care a durat două ore și 21 de minute, în timp ce Simona Halep a trecut de kazaha Yulia Putintseva (25 de ani, 30 WTA), scor 6-2, 2-0. Putintseva a abandonat în setul doi, din cauza unei accidentări la spate.

Meciul dintre Simona Halep și Yulia Putintseva

Meciul dintre Simona Halep și Yulia Putintseva a sfârșit cu victoria româncei. Românca a câștigat primul set cu 6-2. Setul 2 a fost câștigat de Halep cu 2-0, după ce Putintseva s-a retras din cauza unor probleme medicale.

„E mereu complicat contra ei. Am mai văzut meciuri ale ei și luptă foarte mult, ceea ce face să fie mai dificil de jucat contra ei. Dar sunt pregătită fizic, o să fie schimburi lungi, pentru că și ea ține mingea destul de mult în teren, e o luptătoare. Dar sunt încrezătoare că am șansa mea și cu siguranță o să lupt ca și azi”, a transmis Simona Halep despre oponenta din acel meci.