Florin Cîțu, despre proiectul legii pensiilor: Îl susţinem. Sunt sigur că vom găsi soluţii

În acest context, Florin Cîţu a explicat că mai există interes pentru proiectul legii pensiilor, însă îşi doreşte mai multă transparenţă în cadrul coaliţiei şi în legătură cu acest subiect.

„Da, există. Interzicerea cumului de pensie în continuare este un proiect pe care noi îl susţinem pentru că pe de o parte se vorbeşte foarte mult de pensiile speciale, dar toată lumea uită că e o altă formă aici, similară cumulul pensiei cu salariu şi aici noi susţinem interzicerea acestui lucru”, a declarat Florin Cîțu într-o conferinţă de presă.

Sunt multe din aceste teme care vor fi discutate în reforma pensiilor

De asemenea, fostul premier a explicat că aceste lucruri vor fi stabilite în cadrul reformei pensiilor.

„Sunt multe din aceste teme care vor fi discutate în reforma pensiilor. De exemplu, problema pensiilor speciale va fi corectată automat acolo pentru că cine avea curiozitatea să citească PNRR e foarte clar că e o condiţie a reformei pensiilor care spune că toate pensiile în noul sistem vor fi bazate pe contributivitate. Deci, este natural, vom scăpa de pensiile speciale”, a declarat Florin Cîţu, punctând și că îşi doreşte mai multă transparenţă în coaliţie.

„Sunt sigur că împreună vom găsi soluţii pentru că dacă ne interesează cetăţeanul, ne interesează românii, atunci vom găsi cele mai bune soluţii, dar vreau mai multă transparenţă şi asta e ceea ce o să cer în coaliţie”, a conchis liderul PNL.

Se interzic aceste pensii în România

De asemenea, președintele PNL a vorbit și despre interzicerea cumulării pensiei cu salariul.

„Interzicerea cumulului de pensii este un proiect pe care noi în continuare îl susținem. Pe de-o parte se vorbește foarte mult despre pensiile speciale, dar toată lumea uită că avem o altă formă aici, similară, cumulul de pensie cu salariul. Noi susținem în continuare interzicerea acestui lucru. Reforma pensiilor speciale va fi corectată fiindcă în PNNR este o condiție care spune că toate pensiile, în noul sistem, vor fi bazate pe contributivitate, deci vom scăpa de pensiile speciale”, a declarat Florin Cîțu. Totodată, președintele PNL a precizat că acest proiect ar putea fi adoptat abia în 2023.