Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, sâmbătă dimineața, Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș-Severin, alături de acesta fiind premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Președintele a făcut senzație printre cei prezenți cu ținuta sa. Unele comentarii au fost că „a venit Zorro”, după ce Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră, după cum transmite stiripesurse.ro.

De asemenea, președintele a purtat și mănuși negre, fiind singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși. De altfel, este pentru prima dată când șeful statului poartă pălărie în public, de la începutul mandatului prezidențial.

De asemenea, președintele României a susținut sâmbătă o alocuțiune în cadrul vizitei sale la Stația de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA – Faza I.

„Suntem aproape de finalul unui an greu, marcat puternic de efectele pandemiei de COVID-19. Criza încă nu a luat sfârșit, însă avem speranța că, dacă rămânem hotărâți în eforturile noastre de până acum, vom depăși totul cu bine.

Astăzi suntem aici pentru a marca finalizarea unei investiții strategice în infrastructura de transport de gaze naturale. Am certitudinea că în perioada următoare vom saluta împreună și alte reușite. (…)

România Normală nu poate fi decât rezultatul unui efort comun de redresare, precum și al unei voințe comune de a avansa cât mai rapid pe direcții sănătoase pentru dezvoltarea țării noastre”, a declarat Klaus Iohannis.

Faza I a proiectului BRUA a fost finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare, ceea ce va duce la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României, a anunţat, luni, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est.