Este vorba despre Valentin-Constantin Bretfelean, care a fost eliberat, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Bretfelean vine din PMP, fiind liderul filialei Mureș. Fost șef al SRI Maramureș și Mureș, după trecerea în rezervă, colonelul Bertfelean a devenit șef al poliției locale Mureș.

Cine este Valentin Bretfelean

De asemenea fostul consilier are 55 de ani și are în CV mai multe funcții importante, precum cea de șef al SRI Maramureș și al SRI Mureș, prefect al județului Mureș, director executiv al Poliției Locale Târgu-Mureș și președinte interimar al PMP Târgu-Mureș.

În ceea ce privește studiile sale, acesta este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne – arma Informații (1990), al Facultății de Poliție din cadrul Academiei “Alexandru Ioan Cuza” din București – specializarea Drept (1993), al studiilor postuniversitare în Științe juridice la Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și master în Istorie al Facultății de Știinte și Litere a Universității “Petru Maior” din Târgu Mureș.