Miercuri, 12 august, începând cu ora 16:00, preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă la Palatul Cotroceni pe tema rectificării bugetare. La întâlnire vor fi prezenţi premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, transmite Administraţia Prezidenţială.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, și cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu”, se arată în comunicatul oficial al Administraţiei prezidenţiale.

Luni, premierul Orban anunţa că în această săptămână va fi adoptată rectificarea bugetară.

Rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor a finalizat raportul privind starea economică şi bugetară. (…) Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport – sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale – aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii, pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului”, spunea şeful Guvernului, luni, la sediul PNL.

Orban preciza că situaţia este una în care constrângerile bugetare sunt foarte mari şi că o să se analizeze cu foarte mare seriozitate fiecare obiectiv de investiţii şi fiecare solicitare de creştere a bugetului. În plus, el spunea că deocamdată nu s-a luat o decizie legată de ce ministere vor pierde bani la rectificarea bugetară, transmite Agerpres.