Zi de foc pentru Ludovic Orban! Premierul Ludovic Orban se va prezenta în fața Camerei Deputaţilor şi Senatului unde va prezenta raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.

Ludovic Orban va fi prezent începând cu ora 13,00, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite.

Prezența premierului în Parlament survine ca urmare a unei cereri mai vechi, formulate pe 27 iulie, de preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care i-au cerut lui Orban, într-o scrisoare, să vină în fața parlamentarilor și să prezinte un raport. Documentul urmează să fie dezbătut cu prioritate și vizează la măsurile pe care urmează să le întreprindă Guvernul pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

„Preşedinţii celor două Camere au transmis premierului o invitaţie pentru a veni în faţa Parlamentului şi a arăta măsurile adoptate de Guvern în perioada pandemiei şi cum a gestionat Guvernul această perioadă a pandemiei. Trebuie să ştie poporul român dacă Guvernul a luat măsurile de care era nevoie sau nu a luat măsurile de care era nevoie, de ce a întârziat anumite măsuri, de ce se întâmplă în continuare achiziţii netransparente, de ce nu au ajuns măştile la populaţie încă. Sunt foarte multe întrebări pe care colegii noştri le vor adresa premierului şi domnia sa va trebui să răspundă în faţa plenului reunit”, a afirmat Cazanciuc.

Ludovic Orban a răspuns imediat și spus că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

„Aştept decizia Birourilor permanente reunite. Ştiţi că am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că în cursul acestei săptămâni, fie astăzi, fie mâine, fie poimâine, fie joi sunt disponibil să mă prezint în faţa Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus, atunci, Orban.