Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care îi numește oficial în funcție pe șefii principalelor parchete din România – Parchetul General, DNA și DIICOT.

Astfel, Administrația prezidențială a anunțat semnarea de către Klaus Iohannis a Decretului pentru numirea în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în persoana lui Dimitrie-Bogdan Licu – pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, a fost semnat Decretul pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a Mariei Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani.

Nu a respectat avizul CSM

Iar Mădălina Scarlat a fost numită în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție   – pe o perioadă de 3 ani.

Klaus Iohannis a semnat și decretul pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a Oanei Daniela Pâțu – pe o perioadă de 3 ani.

Trebuie precizat că președintele Iohannis a semnat decretul prin care Bogdan Licu devine prim-adjunct al procurorului general al României, deși CSM i-a dat acestuia aviz negativ.

Iar recomandările MCV precizează că președintele trebuie să țină cont de avizele CSM, deși ele sunt consultative.