Kelemen Hunor anunţă ce va face UDMR după moţiune. Decizie tranşantă!

Kelemen Hunor anunţă ce va face UDMR după moţiune. Decizie tranşantă!
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii formaţiunii au votat moţiunea de cenzură deoarece Guvernul nu a respectat deciziile CCR şi recomandările Comisiei de la Veneţia în modificarea legislaţiei electorale, dar precizează că UDMR nu doreşte formarea altei majorităţi.
”Guvernul Orban a picat! Am votat moţiunea de cenzură, deoarece Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii, astfel ignorând total Parlamentul. Totodată această modificare contravine şi intereselor comunităţii noastre”, a declarat, miercuri, Kelemen Hunor.

Acesta anunţă că UDMR nu doreşte formarea unei noi majorităţi. ”Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. Pasul următor va fi că preşedintele statului invită partidele parlamentare la consultaţii – la care desigur şi UDMR va participa. Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta, pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie”, a mai transmis Hunor, potrivit News.ro.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Parlamentului privind adoptarea moţiunii de cenzură intitulate „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi a fost adoptată, miercuri, de Parlament. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru” şi 139 de voturi „împotrivă”.

Acest demers antiguvernamental a venit după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul legii alegerilor primarilor în două tururi de scrutin.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook