Kelemen Hunor anunţă ce va face UDMR după moţiune. Decizie tranşantă!

Kelemen Hunor anunţă ce va face UDMR după moţiune. Decizie tranşantă!

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii formaţiunii au votat moţiunea de cenzură deoarece Guvernul nu a respectat deciziile CCR şi recomandările Comisiei de la Veneţia în modificarea legislaţiei electorale, dar precizează că UDMR nu doreşte formarea altei majorităţi.
”Guvernul Orban a picat! Am votat moţiunea de cenzură, deoarece Guvernul a încălcat deciziile Curţii Constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia, modificând legea alegerii primarilor prin angajarea răspunderii, astfel ignorând total Parlamentul. Totodată această modificare contravine şi intereselor comunităţii noastre”, a declarat, miercuri, Kelemen Hunor.

Acesta anunţă că UDMR nu doreşte formarea unei noi majorităţi. ”Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. Pasul următor va fi că preşedintele statului invită partidele parlamentare la consultaţii – la care desigur şi UDMR va participa. Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta, pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie”, a mai transmis Hunor, potrivit News.ro.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Parlamentului privind adoptarea moţiunii de cenzură intitulate „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi a fost adoptată, miercuri, de Parlament. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru” şi 139 de voturi „împotrivă”.

Acest demers antiguvernamental a venit după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul legii alegerilor primarilor în două tururi de scrutin.

Distribuiți știrea:
Facebook Twitter WhatsApp

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook