Fondatorul Amazon, Jeff Bezos este pregătit să facă o investiție fără precedent pentru mediul înconjurător Mai exact, miliardarul și-a anunțat intenția de a investi 2 miliarde de dolari, echivalentul 1,5 miliarde de lire sterline pentru restaurarea peisajelor și transformarea sistemelor alimentare. În ceea ce privește suma de bani, aceasta urmează să fie oferită prin Bezos Earth Fund.

Anunțul a fost făcut de Jeff Bezos în cadrul summitului climatic COP26 de la Glasgow. Acolo, miliardarul a afirmat că și-a dat seama de cât de fragilă este planeta când a călătorit în spațiu. Potrivit BBC, planurile sale sunt mult mai mari. Mai exact, în total, Bezos Earth Fund intenționează să ajute în combaterea schimbărilor climatice cu o investiție de zece miliarde de dolari.

Amintim faptul că de-a lungul timpului, marii antreprenori ai lumii printre care și Jeff Bezos, au fost criticați pentru faptul că au cheltuit bani pe călătorii în spațiu, în loc să se implice în problemele de pe Pământ. De asemenea, Amazon a fost criticat de angajații săi pentru practicile cu privire la mediu.

În acest context, Jeff Bezos declara că o privire din spațiu asupra pământului i-a schimbat într-o oarecare măsură viziunea asupra vieții.

”Mi-a fost spus că să văd Pământul din spaţiu schimbă viziunea asupra lumii, dar nu am fost pregătit pentru cât de adevărat poate fi. Privind spre Pământ de acolo, atmosfera pare atât de subţire, lumea atât de finită şi de fragilă. Acum, în acest an important şi în ceea ce ştim toţi că este un deceniu decisiv, trebuie să fim împreună pentru a ne proteja lumea,” a spus fondatorul Amazon.

Totodată, Jeff Bezos a vorbit și despre anul 2021, care în opinia sa a fost unul critic pentru planetă. În acest context, el a îndemnat omenirea să-și unească forțele pentru a proteja lumea.

”În fiecare an, pădurile și peisajele absorb 11 miliarde de tone de CO2 din atmosferă. Pe măsură ce distrugem natura, inversăm acest proces”, a spus el la evenimentul din Glasgow. ”În prea multe părți ale lumii, natura trece deja de la un rezervor de carbon la o sursă de carbon. Acesta este un pericol profund pentru noi toți.”

Amintim faptul că în luna septembrie a acestui an, Fondul pentru Pământ Bezos s-a angajat să ofere 1 miliard de dolari pentru conservarea naturii şi a popoarelor şi culturilor indigene. Jeff Bezos declara atunci că omenirea mai are o șansă să restabilează tot ceea ce a pierdut în ultimii ani.

”Trebuie să conservăm ceea ce mai avem, trebuie să restabilim ceea ce am pierdut și trebuie să creștem ceea ce avem nevoie pentru a trăi, fără a degrada planeta pentru generațiile viitoare,” a subliniat el, potrivit CNBC.