Jeff Bezos donează 100 de milioane de dolari. Fondatorul Amazon dăruiește acești bani în onoarea congresmanului John Lewis

În cadrul unui comunicat de presă, Jeff Bezos a declarat că ”luptătorii pentru libertate merită un loc special în panteonul eroilor şi nu mă pot gândi la o persoană mai potrivită care să fie onorată cu acest dar decât John Lewis”.

Fondatorul Amazon a mai cerut ca plaza din cadrul Obama Presidential Center să fie numită după numele acestuia, respectiv John Lewis Plaza, notează Reuters.

Cine este John Lewis

Potrivit presei internaționale, John Lewis a fost un protejat al lui Martin Luther King Jr. și a condus demonstraţii pentru integrarea locurilor de luat masa exclusive pentru albi. Acesta a fost și unul dintre iniţiatorii „Freedom Riders” care au integrat autobuzele, şi a suportat bătăi din partea poliţiştilor alţi şi a bandelor.

Ce plan incredibil are fondatorul Amazon

Jeff Bezos, CEO al Amazon şi fondatorul companiei de turism spaţial Blue Origin, dar și alți cunoscuți miliardari ai lumii au planuri mari pentru a aduce o inovație.

Ultimul anunț făcut de acesta generează însă controverse. Miliardarul a declarat recent că se gândeşte că pe viitor oamenii vor „vizita Pământul la fel cum vizitează Parcul Naţional Yellowstone”, informează DPA, citată de Agerpres.

Mai exact, fostul CEO al Amazon și totodată, a doua cea mai bogată persoană din lume susține că atât el cât și miliardarii lumii caută de ceva timp, și vor găsi în curând o modalitate de a face din oameni o specie interplanetară care va coloniza diferite planete.

Acesta prezice că, pe viitor, mulţi copii vor putea considera spaţiul cosmic ca fiind „acasă”, în contextul în care oamenii vor ajunge să se mute în spațiu.

Milioane de oameni vor trăi în spațiu

„În timp, milioane de oameni se vor muta de pe Pământ în spaţiu. Aceasta este viziunea Blue Origin – cu milioane de oameni lucrând în spaţiu”, a declarat Bezos în timpul unei discuţii despre politica spaţială americană care a avut loc la Catedrala Naţională din Washington, DC.

Totodată, miliardarul a mai explicat că oamenii vor ajunge în curând să se nască în spațiu, urmând să viziteze Pământul ” așa cum vizitați dumneavoastră Parcul Naţional Yellowstone”.

„De-a lungul secolelor, majoritatea sau mulţi oameni se vor naşte în spaţiu. Aceasta va fi prima lor casă. Se vor naşte pe aceste colonii şi vor trăi în aceste colonii. Ei putea vizita Pământul, aşa cum vizitaţi dumneavoastră Parcul Naţional Yellowstone”, a precizat Bezos.

El a explicat și care este motivul pentru care omenirea va ajunge să trăiască în spațiu. Mai exact, potrivit acestuia, Pământul poate suporta doar 10 miliarde de oameni, iar planeta nu trebuie lăsată să se degradeze. Tocmai din acest motiv, se fac eforturi uriașe.

„Terra poate suporta, să spunem, până la un anumit punct 10 miliarde de oameni. Trebuie să muncim din greu pentru a realiza cum să facem asta fără a degrada planeta. Sistemul solar poate suporta un trilion de oameni”, a adăugat miliardarul american, pentru care soluţia la creşterea populaţiei este descoperirea unor locuri în sistemul solar unde oamenii pot trăi.

În ceea ce privește ideea de turism spațial, Bezos consideră că acest lucru nu este nimic nou, iar în opinia sa se poate ajunge la prețuri mult mai mici pentru ca oricine să beneficieze de această experiență.