În contextul atacurilor cu rachetă ce au continuat şi astăzi din Fâşia Gaza către Israel, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, spune că operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din această enclavă vor continua.

Netanyahu: Vom genera pierderi grave pentru Hamas şi pentru alte grupuri teroriste

“Vor continua să plătească scump”, a spus şeful Guvernului din Israel.

“Eu am spus că vom genera pierderi grave pentru Hamas şi pentru alte grupuri teroriste. Plătesc deja şi vor continua să plătească scump. Nu s-a terminat încă”, a declarat Benjamin Netanyahu, după o şedinţă ce a avut loc la sediul Ministerului israelian al Apărării, relatează agenţia AFP.

Până în prezent, bombardamentele şi raidurile aeriene ale Israelului în Fâşia Gaza au făcut 119 morţi şi mai bine de 850 de răniţi.

Pe de cealaltă parte, Israelul a raportat că 9 persoane au murit în urma atacurilor militanţilor palestinieni, iar câteva sute de persoane sunt rănite.

Totodată, confruntări de amploare au izbucnit vineri şi în Cisiordania, iar acestea s-au soldat până acum cu moartea a cel puţin 7 palestinieni şi rănirea altor 150.

Israelul nu este interesat de medierea conflictului în acest moment

Mai mult, tot vineri s-a aflat că, potrivit unor surse egiptene, Israelul nu ar dori să accepte medierea pentru a se ajunge la o încetare a focului cu militanţii palestinieni.

Sursele egiptene afirmă că o delegaţie din Egipt s-a întâlnit cu oficiali din Israel pentru medierea negocierii unei încetări a focului. Din păcate, nu s-a ajuns la niciun rezultat pozitiv, Israelul refuzând toate încercările de mediere.

Egiptul a acţionat deseori ca mediator între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas. Delegaţia egipteană mers joi la Tel Aviv pentru a se întâlni cu responsabili israelieni. Aceştia din urmă au precizat că, înainte de orice armistiţiu sau întoarcere la masa negocierilor, vor desfăşura o “amplă operaţiune militară” în Fâşia Gaza.