De acum înainte, în aerul liber, se vor putea aduna maxim 15 persoane, nu 200 cum era înainte.

”Nu suntem într-o etapă în care putem reveni la normalitate. Suntem din nou într-un moment critic. Dacă dorim să limităm numărul persoanelor care se îmbolnăvesc grav sau mor din cauza virusului, trebuie să urmăm aceste măsuri de sănătate publică”, a subliniat premierul irlandez.

Întrevederile în interior

Potrivit premierului irlandez, în interior se pot reuni cel mult șase persoane, față de 50 cum era înainte. Aici se aplică restricții precum serviciile religioase, cum ar fi slujbele sau ceremoniile de căsătorie.

Restaurante și cafenele

Atât cafenelele cât și restaurantele vor putea rămâne deschise cu condiția să se respecte distanțarea socială. Acestea trebuie să se închidă la ora 23:30.

În plus, evenimentele sportive se vor putea organiza fără public.

Situația coronavirus la nivelul Irlandei

În total, 1.774 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în Irlanda şi peste 27.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Condiții de călătorie în Irlanda

Cetățenii români care călătoresc în Irlanda direct din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie*, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

La data de 22 iulie a.c., autoritățile irlandeze au anunțat că persoanele care călătoresc din următoarele destinații europene: Cipru, Estonia, Finlanda, Gibraltar, Grecia, Groenlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Monaco, Norvegia, San Marino, Slovacia și Ungaria sunt exceptate de la măsura autoizolării.

La intrarea în Irlanda, toți pasagerii vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), urmând a se izola pe o perioadă de 14 zile la adresa declarată.

Formularul de localizare – www.gov.ie/locatorform- este folosit de autoritățile irlandeze pentru monitorizarea respectării izolării. Sunt exceptate de la măsura izolării persoanele care călătoresc din Irlanda de Nord, notează Ministerul Afacerilor Externe.