Autorităţile din Liban au decretat în cursul zilei de marţi izolare totală. Măsura a fost luată după ce s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus. Astfel, pentru a opri răspândirea accelerată a virusului a fost decretată stare de urgenţă zilnică între orele 18.00 şi 6.00, potrivit Le Figaro. Măsura izolării intră în vigoare din data de 21 august și se extinde până pe data de 7 septembrie, scrie news.ro.

Alertă COVID-19 în Liban

De la debutul epidemiei în Liban au fost înregistrat un total de 9.337 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, iar bilanțul negru al deceselor a ajuns la  105. Izolarea totală, care exclude cartierele sinistrate de explozia din 4 august din portul Beirutului, va intra în vigoare de vineri până la 7 septembrie, a anunţat ministrul de Interne.

Tragedie după explozia din Beirut

Luni, autorităţile libaneze au anunţat că numărul persoanelor decedate în urma exploziilor a ajuns la 180, iar echipele de căutare continuă să lucreze pentru recuperarea cadavrelor în epicentrul deflagraţiei. În urmă cu o săptămână s-a renunţat la ideea că ar exista supravieţuitori în zona exploziei şi în împrejurimi.

Cele două explozii din Beirut au creat dezastru. Mulți oameni și-au pierdut viața și mii de persoane au fost rănite. Au fost înregistrate și numeroase pagube materiale.

Pe lângă victimele exploziilor au existat și numeroase pagube materiale: mașini avariate, locuințe și clădiri distruse complet, iar străzile și zonele arată ca în urma apocalipsei. După tragicul eveniment, guvernul libanez a cerut arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în depozitarea tonelor de nitrat de amoniu care s-au aflat la originea exploziilor enorme din portul Beirut.

Autorităţile anchetează în continuare cauza exploziilor, iar şeful serviciului de securitate internă susţine că în zonă se găseau materiale extrem de explozive. Premierul Hassan Diab a promis că vinovaţii vor fi pedepsiţi şi că este ”inacceptabilă” stocarea într-un depozit din port a aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu, timp de şase ani, fără măsuri de siguranţă.