Acuze foarte grave în scandalul politic. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a răbufnit la adresa foștilor colegi de coaliție de la PNL.

Moșteanu îl acuză și pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, de faptul că îi ține spatele lui Florin Cîțu, pentru a împiedica demiterea sa.

Acuze foarte grave în scandalul politic. Moșteanu a răbufnit

„O să avem o discuție cu colegii noștri juriști și vom vedea ce facem. Toate deciziile CCR de acum spun că o moțiune de cenzură nu poate fi blocată așa cum se face acum. La ora 16 vom avea un plen formal.

BPR a spus că e în regulă să citim moțiunea. O să discutăm la plen despre schimbarea datei de citire. PNL și PSD au majoritate și au votat împreună pentru siluirea Constituției.

E fără precedent, niște parlamentari au călcat Constituția în picioare pentru a-l ține în funcție pe Cîțu până după Congres”, a declarat Ionuț Moșteanu.

”Au acceptat că este o moțiune de cenzură valabilă, fiind de acord cu citirea moțiunii de cenzură astăzi. (…) Apoi au călcat în picioare Constituția și au amânat dezbaterea și votul pe o dată ulterioară deciziei CCR.

Nu este nimic anticonstituțional. Practic, astăzi au decis cei de la PSD și PNL că semnăturile nu sunt bune înainte de Congresul PNL, dar sunt bune după Congresul PNL.

Așa trebuie citită decizia de astăzi. Marcel Ciolacu îi ține spatele lui Cîțu și îl ține pe perfuzii politice la Palatul Victoria”, a acuzat purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

Votul asupra moţiunii, după decizia CCR

Trebuie precizat faptul că Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului.

De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra moţiunii se va da după ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra sesizării Executivului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern – Parlament privind moţiunea.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că „este normal” ca pentru dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură să fie aşteptată decizia Curţii Constituţionale.

„PSD respectă legile ţării. E normal să aşteptăm răspunsul CCR. Nu am comentat niciodată o decizie a CCR, chiar dacă mi-a convenit sau nu”, a susţinut el, în direct la Antena 3.

Ciolacu a precizat că PSD va vota orice moţiune va fi supusă votului. „Putem pune la vot moţiunea şi, am spus, orice moţiune ajunge la vot va fi votată de PSD”, a declarat el.

Decizia a putut fi luată, întrucât, spre deosbire de precedentele patru şedinţe pe tema moţiunii, a existat cvorum.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.