Recent, Ion Țiriac, cunoscutul jucător de tenis, a oferit un interviu de excepție în care a vorbit deschis despre trecut său, dar a și oferit câteva sfaturi valoroase tinerilor antreprenori din România.

Ion Țiriac, sfat pentru tinerii români: „Du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile”

Ion Țiriac, unul dintre cei mai puternici oameni din punct de vedere financiar din țara noastră, a fost întrebat ce sfaturi le-ar acorda tinerilor antreprenori, care visează la succes. Acesta a răspuns că oamenii au nevoie doar de curaj.

„Cărțile sunt bune. Școala este bună. A fi harnic la școală este și mai bine. Dar după ce termini școlile astea te lovești cu capul de ceva puternic. Se numește viață! Așa că du-te și fă-o! Murdărește-ți mâinile. Asta e viața.”, a exclamat acesta.

„Dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”

De asemenea, acesta a spus și ce sfat i-ar fi oferit tânărului Ion Țiriac, dacă ar avea posibilitatea de a se întoarce în trecut. Acesta a spus că s-ar fi axat pe studii și că s-ar fi mutat în China.

„I-aș îndemna să privească înapoi în timp. Pentru a studia istoria. Pentru a înțelege de unde vine toată lumea, unde sunt acum și încotro ar putea merge. Nu numai țările. Dar și oameni și companii.

În zilele noastre, oamenii nu acordă suficientă importanță Chinei. Din fericire, sau din păcate, pentru toate scopurile, China este ca un continent, nu o țară. Sunt atât de mulți încât doar consumul îi poate face prima țară din lume. Așa că ținând cont de acestea, dacă aș avea 30 de ani acum, m-aș muta în China”, a explicat Ion Țiriac.

Cel mai mare regret al lui Ion Țiriac

Dacă tot a spus ce sfat și-ar fi dat la 30 de ani, acesta a continuat interviul mărturisind care este cel mai mare regret al vieții sale. Fostul jucător de tenis a spus că mereu și-a dorit o familie mare, fericită, însă aspirația spre succesul profesional la îndepărtat de marea sa dorință.

„Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 08:00 dimineața, să termin la 17:00, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă.

Am încercat întotdeauna să fiu un pic mai bun mâine decât azi. Și asta, la un moment dat, preia controlul asupra ta. Și asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul”, a mărturisit Ion Țiriac la Antena3.