Liviu Ursuleanu a fost antrenorul de tenis al Simonei Halep pe vreme junioratului și adversarul lui Ion Țiriac la alegerile pentru președinția Federației Române de tenis în 2019.

Liviu Ursuleanu se confruntă cu cancerul, având nevoie de 30.000 de euro pentru operație. Jumătate din suma necesară a fost donată de Ion Țiriac, iar restul banilor au venit de la diverși sportivi, plus oameni simpli.

Liviu Ursuleanu, impresionat de gestul lui Ion Țiriac: „Nu mă așteptam, sincer”

Liviu Ursuleanu a fost impresionat de ajutorul primit de la oamenii cunoscuți și străni. În prezent, acesta a înțeles cât de importantă este sănătatea.

„Le mulțumesc din suflet tuturor! Nu mă așteptam, sincer. Sunt oameni din tenis pe care îi cunosc, dar și mulți pe care nu-i știu. Oameni care mi-au trimis în cont cât au putut. Acum îmi dau seama cât de importantă este sănătatea. Îmi este foarte greu, mai ales că am ajuns să depind de tatăl meu, care are 93 de ani, și nici nu aude. Nu pot să mă ridic singur din pat.”, a spus acesta.

„Mi-au zis că trebuie tăiat piciorul”

De asemenea, Liviu Ursuleanu a spus că este încrezător în cadrele medicale care vor realiza intervenția chirurgicală ce va dura nouă ore. Este vorba despre o rezectie tumorală osoasă malignă, hemipelvectomie internă (tip 1-2-3) + plasare de grefă sau reconstrucție cu aloproteză / endoproteză.

„Merg cu încredere să mă operez, altă variantă n-am. A crescut foarte mult tumoarea de la șold. Noroc că e capsulată. În octombrie, am fost la Bologna și mi-au zis că trebuie tăiat piciorul. N-am acceptat și am fost în Turcia. Medicii de acolo mi-au zis că nu trebuie tăiat, că se poate repara”, a spus Liviu Ursuleanu.

„Diagnosticul meu se întâmplă unul la un milion de cazuri”

Liviu Ursuleanu susține că problemele grave de sănătate au apărut din cauza nervilor acumulați în lumea sportului. Acesta a adăugat că afecțiunea medicală cu care se confruntă „se întâmplă unul la un milion de cazuri.”

„Cancerul s-a declanșat pe fond de stres, după ce mi-au luat baza de la Tineretului, în 2013. Eram preşedintele clubului Livone Tenis Club-Ilie Năstase. Medicii care m-au consultat au spus că n-au mai văzut așa ceva, că diagnosticul meu se întâmplă unul la un milion de cazuri. Am fost eu ăla tras la sorți.”, a spus acesta pentru gsp.ro.