Ar trebui să consumi mai multe alimente alcaline. Acestea te pot apăra de numeroase boli, printre care și cancerul.

Care sunt alimentele ce pot preveni anumite boli?

Varză – Are proprietăți antibacteriene, antivirale și anticarcinogene.

Ulei de măsline – Este o sursă bogată de acizi grași monosaturati și de vitamina E.

Pepene – Este bogat în fibre, vitamina A, B6, C, potasiu și acid folic și previne atacurile de cord.

Semințe de în și ulei de semințe de în –  Asigura funcția rinichilor și previn cancerele de colon, sâni și prostată.

Alte alimente alcaline pe care poți să le consumi

Alte alimente alcaline pe care le putem consuma pentru a fi mai sănătoși: ridichii, spanac, roșii, broccoli, varză de bruxelles, lămâie și lime, avocado, ceapă, soia, conopidă, usturoi, grapefruit, mazăre, pătrunjel, pere, salată verde, țelină, dovlecel, orez sălbatic, dovleac, semințe de susan, castravete.

Turmericul, aliatul oamenilor împotriva cancerului de colon

Recent, cercetătorii medicali de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax (Canada) au descoperit că substanța activă din turmeric, cucurmina, poate programa celulele canceroase să se autodistrugă.

În timpul analizelor din laborator, specialiștii sanitari au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. Cercetările din laborator au demonstrat că, în prezența turmericului, celulele canceroase suferă un anumit proces chimic. Transformarea se numește fosforilare, care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

De asemenea, turmericul are o multitudine de efecte pozitive asupra organismului uman

Beneficiile turmericului

Protejează inima

Acest condiment indian poate proteja organismul uman împotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia.

De asemenea, turmericul îmbunătătește circulația sangvină prevenind formarea cheagurilor de sânge.

Reduce riscurile apariției bolilor de piele

Turmericul neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea celulelor pielii, astfel procesul de absorbție al colagenului este îmbunătățit.

De asemenea, șofranul indian poate ajuta la ameliorarea psoriazisul, dermatitei și acneei.

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Turmericul reduce nivelul de glucoză din sânge, iar suplimentele medicale din acest condiment indian sunt recomandate pentru prevenirea apariția diabetului de tip 2.

Reduce colesterolul din corpul nostru

De asemenea, consumul regulat de turmeric reduce colesterol „rău” LDL din organismul nostru.

Turmericul, folosit și pentru cosmetice

Turmericul sau şofranul indian este o plantă cultivată pe continentul asiatic, în special în India şi în Indonezia. Culoarea specifică a acestei mirodenii este portocaliul intens.

Mirosul şi aroma sa sunt puternice, asemănătoare ghimbirului. În trecut, oamenii foloseau șofranul indian în prepararea diverselor leacuri medicale, dar şi pentru cosmetice