Dezvoltatorul One United Properties, unul dintre cei mai importanți jucători din piața real estate din România, anunță încheierea tranzacției prin care a achiziționat de la o companie din cadrul Țiriac Group un teren de 21.165 mp pe malul Lacului Tei. Valoarea tranzacției se ridică la 15 milioane de euro. Pentru terenul respectiv a fost deja emis un certificat de urbanism în vederea construirii.

De asemenea, compania informează că intenționează să dezvolte pe terenul astfel achiziționat un nou proiect imobiliar, One Lake Club, care va fi conceput ca un club rezidențial cu apartamente cu design contemporan și facilități integrate, precum piscină, spa, sală de sport sau braserie.

Poziționarea terenului va oferi noului proiect imobiliar pe care compania plănuiește să îl dezvolte vedere directă asupra Lacului Tei, dar și acces rapid la facilitățile din zona de Nord a Capitalei sau autostrada A3. Tranzacția se înscrie în linia strategiei One United Properties de a investi în oportunități de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureștiului, care se bucură de numeroase facilități, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacției.

Daniel Dines a cumpărat 5% din acțiunile One United Properties

Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, a transmis, la începutul lunii iunie,  că a cumpărat, printr-o companie de investiții pe care o controlează, 5% din acțiunile firmei One United Properties, un jucător important din industria real estate din România.

Dezvoltatorul One United Properties, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de real estate din România, a transmis că o companie de investiții controlată de Daniel Dines a achiziționat 5% din acțiunile firmei fondate de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se arată într-un comunicat remis pe adresa redacției.

„România a demonstrat de-a lungul anilor că este un excelent hub de talente în diverse sectoare, iar potențialul industriei imobiliare nu face excepție. Credem în dezvoltarea acestuia în România, suntem un partener pe termen lung și vrem să continuăm să investim în proiectele de dezvoltare ale companiei One United Properties.”, a transmis cel mai bogat om din România.

„Suntem încântați să avem alături de noi un partener de calibru internațional, care, alături de ceilalți acționari, va contribui la dezvoltarea companiei noastre și la consolidarea unui brand puternic românesc.”, a spus, la rândul său, Victor Căpitanu, Cofondator și Director Executiv al One United Properties.

Sursă foto: Dreamstime