Probleme mari pentru preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului este ameninţat cu suspendarea din funcţie. Este anunţul momentului în politică. Va fi un scandal imens. Ameninţările sunt extrem de dure.

Iohannis, ameninţat cu suspendarea

Preşedintele Klaus Iohannis este ameninţat cu suspendarea din funcţie. Co-preşedintele AUR, George Simion, a ieşit la atac. Acesta spune că România trebuie să treacă prin alegeri anticipate de urgenţă. Simion vrea ca Iohannis şi Guvernul Cîţu să fie înlăturaţi din funcţii.

Simion visează la alegeri anticipate

George Simion visează la alegeri anticipate. Acesta este convins că poate găsi sprijin parlamentar pentru a declanșa alegeri anticipate, la fel cum poate obține inițierea suspendării președintelui Klaus Iohannis.

Liderul AUR nu este deloc de acord şi critică politicile Guvernului, dar şi ale şefului statului. “Eu cred că se poate renunța la starea de alertă în România.

Ne gândim că acest președinte Klaus Iohannis trebuie să ne părăsească. Se poate iniția suspendarea președintelui. Nu vedem altă soluție decât alegerile anticipate”, a transmis Simion, conform România TV.

Președintele Klaus Iohannis mai are, conform legii, 3 ani de mandat, după care nu va mai avea dreptul să candideze. Coaliția de guvernare PNL-USR este abia la început de drum, însă mulți analiști politici le dau șanse minime de conviețuire pe termen lung.

Contrele dintre premierul Florin Cîțu și ministrul Vlad Voiculescu sunt un prim exemplu.

PSD nu vrea suspendarea lui Klaus Iohannis

Totuşi, AUR şi George Simion au puţine şanse de reuşită în privinţa declanşării procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. Cu doar câteva zile în urmă, cei de la PSD au spus clar că nu vor participa la acest demers.
Mai mult, şeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost categoric. Social democraţii nici nu se gândesc la suspendarea lui Iohannis, dar anunţă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Ciolacu a invitat şi AUR să participe la dărâmarea Guvernului prin moţiune de cenzură.
Sursa foto INQUAM / Alexandru Busca