Gabriela Firea acuză Guvernul de minciună. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, aceasta subliniază tăierile făcute de guvernanți.

Mai exact, potrivit Gabrielei Firea, Guvernul țării a tăiat grauitatea la transportul feroviar pentru studenți. De asemenea, ea a mai adăugat că nici gratuitatea pentru ruta dintre domiciliu și facultate nu mai există, așa cum promitea Ludovic Orban.

”Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si pācāleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una mare, mare, pentru toți studenții. Guvernul “României Educate” a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș.

Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile.

Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare”, a scris Firea pe Facebook.

Firea, despre prioritățile Guvernului

Totodată, liderul PSD București a mai adăugat că Guvernul țării nu este interesat de Educație sau de Sănătate, iar aceste domenii nu sunt o prioritate pentru Executiv.

Ea a mai adăugat că din păcate decizia luată va un impact negativ asupra studenților, în special pt cei care au venituri reduse și care nu își permit un drum cu trenul la un astfel de preț. Firea a ovrbit și despre ”gaura din bugetul CFR”.

”Studenții simt acum, pe propria piele, consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare.

Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB.

Asigura, însă, un ajutor binevenit pentru studentii cu venituri reduse si însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători.

Fără acești bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei.

Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică.

Altfel spus, așa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce nici un câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României”, MAI scrie Gabriela Firea.