În cadrul primei conferință de presă din acest an, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare și despre importanța ei. Șeful statului a subliniat că vaccinarea este singura soluție prin care putem ajunge la normalitatea de dinaintea pandemiei de coronavirus.

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a mai menționat că relansarea economică a României ține de vaccinarea oamenilor.

”Vaccinurile reprezinta incununarea eforturilor oamenilor de stiinta. Vaccinarea in masa reprezinta singura solutie pentru a ne intoarce cat mai rapid la normalitate. De succesul campaniei de vaccinare depinde relansarea economica a Romaniei.”, a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul primei conferințe de presă din acest an.

Când va scăpa România de coronavirus

În plus, președintele Klaus Iohannis a declarat că este esențial ca această campanie de vaccinare să imunizeze populația la nivel național. Mai mult decât atât, șeful statului a precizat că dacă totul merge bine, vom scăpa de pandemie în vară.

”Este esential ca aceasta campanie de vaccinare sa reuseasca imunizarea populatiei la nivel național. Le solicit tuturor sa dea dovada de implicare și de colaborare loiala. Sunt convins ca efortul va fi rasplatit in 2021 daca reusim ca, pana in vara, sa vaccinam un procent semnificativ din populatie.”, a mai spus președintele.

Șeful statului a mai spus că până la vaccinarea unui procent destul de mare de români, măsurile de protecție vor rămâne în vigoare. Mai mult decât atât, președintele Klaus Iohannis a mai precizat, în cadrul primei conferințe de presă din acest an de la Palatul Cotroceni că românii trebuie să rămână vigilenți în continuare.