Vești bune pentru profesori și elevi. Valeriu Gheorghița a spus când se redeschid școlile. Mai exact, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-covid, redeschiderea școlilor în 8 februarie rămâne încă o temă de discuție în România.

De cealaltă parte, Comitetul Național de vaccinare anunță că profesorii nu vor avea prioritate la vaccinare, în etapa a doua de vaccinare. Practic, profesorii se programează individual și vor fi imunizați când le vine rândul.

Totodată, Valeriu Gheorghiță a mai vorbit și despre procentul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în cea de a doua etapă de vaccinare.

“Personalul din învățământ este inclus în etapa a doua de vaccinare. Fiecare când dorește să se vaccineze, poate face acest lucru, se înscrie. (…) Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de peste 3.8 milioane, dacă adăugăm și pe cei cu boli cronice ajungem la 5 milioane, dacă vorbim de un procent de acceptare de 50% ajungem undeva la 2,5 milioane”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Când se redeschid școlile. Mesajul lui Raed Arafat

Raed Arafa a vorbit și el  în urmă cu câteva zile despre data la care s-ar putea redeschide școlile. Secretarul de stat a explicat că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor ”faţă în faţă”. Dar, susține Arafat, trebuie avută în vedere situaţia epidemiologică şi riscul exploziei de COVID.

Dacă totul este ok, este de părere Arafat, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru. El a oferit și un răspuns legat de faptul că până acum nu au fost şcolile au fost închise. În opinia sa, perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a punctat Arafat.

”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, declara, la Digi 24, Raed Arafat.