Marţi seara, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis a fost întrebat despre situaţia de la Sibiu.

“Cum se explică faptul că de două zile la Sibiu este cea mai mare rată de infectare, a ajuns la 11 la mie, am văzut chiar informaţii că morga de la Sibiu nu mai face faţă. O rată de incidenţă la mare şi la copii. V-aţi interesat ce se întâmplă, care este explicaţia?”, a fost întrebarea adresată lui Klaus Iohannis.

“Da, m-am interesat. Explicaţia este că în Comitetul Judeţean se discută aceste chestiuni şi se lucrează după criteriile stabilite de INSP. Mai multe informaţii nu pot să vă dau pentru că nu le am. Dar dacă doriţi, pot să aflu aceste lucruri pentru dumneavoastră”, a declarat şeful statului.

Ce relatează presa despre situaţia de la Sibiu?

Situația a devenit extrem de gravă la Sibiu, după ce, în ultima săptămână, au fost zile cu 10 până la 15 decese înregistrate din cauza COVID-19.

Clădirea unde funcționează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeași cu cea unde funcționează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat că Anatomia Patologică are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.

Medicii au cerut un container, pentru că în morgă nu mai sunt locuri. O firmă din Sibiu a pus la dispoziţia Serviciului de Anatomie Patologică un container care va îndeplini condițiile de securitate epidemiologică. În acest container se va gestiona situația cazurilor pacienților decedați, infectați cu SARS-CoV-2, transmite Mediafax.

Mai mult, nu mai sunt paturi disponibile pentru pacienţii cu COVID-19 nici în Spitalul de Urgenţă din Sibiu. Containerele montate în urmă cu o lună din fondurile alocate de Consiliul Județean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacienții COVID cu 52 paturi, ajungându-se, în prezent, la 177 de paturi. Din nefericire, şi paturile din aceste containere erau ocupate marţi.