Vineri, 11 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete, printre care s-a numărat şi cel care stimulează înscrierea copiilor la un club sportiv, potrivit Administraţiei Prezidenţiale: “Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 176/2020 pentru modificarea art. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță (PL-x 16/01.02.2021)”

Vouchere de 300 de lei pentru copii, în vederea sprijinirii sportului de performanţă

Legea promulgată vineri aprobă Ordonanţa de Urgenţă nr. 176/2020 şi prevede: copiii care s-au înscris pentru prima oară la un club sportiv până la data de 30 noiembrie 2020 pot primi de la stat vouchere în valoare de 300 de lei pentru “încurajarea şi sprijinirea în practicarea sportului de performanţă”.

Potrivit Ministerului Tineretului şi Sportului, voucherele în valoare de 300 de lei se vor acorda copiilor născuţi între 1 ianuarie 2005 şi 31 decembrie 2014 şi care s-au legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportivă, în intervalul 8 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă.

Voucherele pot fi utlizate exlusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv, mai precizează Ministerul Tineretului şi Sportului. În trecut, Executivul vorbea despre acordarea a circa 30.000 de astfel de vouchere.

Ce spunea fostul ministru Ionuţ Stroe despre adoptarea OUG 176/2020?

“Astăzi, Guvernul a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi.

Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc. Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”

Sursa foto: Dreamstime