Nicolae Ciucă a făcut marele anunț! 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului. Cine va beneficia de acești bani

La începutul ședinței de Guvern de miercuri, 29 decembrie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că banii din Fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocați pentru continuarea proiectelor comunităților locale.

”Vom aloca 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani necesari pentru continuarea proiectelor pe care comunităţile locale le derulează prin etapele I şi II ale acestui program. Răspundem astfel solicitărilor primite din teritoriu de către Ministerul Dezvoltării până la 26 noiembrie în acest an.

Este important să asigurăm continuitatea acestui program accesat cu succes de autorităţile locale, în condiţiile în care prin ambele etape ale programului, de la demararea sa până în prezent, sunt finanţate peste 11.700 de proiecte”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Ajutor și pentru aeroporturi

Șeful Executivului a mai spus că va fi adoptată o hotărâre prin care se va acorda sprijin financiar pentru aeroporturile care se confruntă cu dificultăți din cauza pandemiei de coronavirus.

”Astăzi trebuie să adoptăm o nouă hotărâre prin care vom operaţionaliza sprijinul stabilit în şedinţa de ieri. Vorbim astfel despre 84 de milioane de lei, bani necesari aeroporturilor din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureş, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Tulcea pentru a depăşi dificultăţile financiare cu care se confuntă din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19. Este o măsură importantă pentru a menţine viabil acest segment al infrastructurii de transport”, a mai declarat șeful Executivului.

Prim-ministrul Niolae Ciucă a mai spus că în cursul zilei de joi va avea loc o nouă ședință la Guvern ”în care vor fi adoptate toate celelalte măsuri necesare să închidem partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului patru din acest an în programul PNRR”.

Guvernul se pregătește pentru valul 5 al pandemiei

Înaintea ședinței de Guvern de miercuri, 29 decembrie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut o declarație de presă în care anunță că Guvernul se pregătește de valul 5 al pandemiei.

Acesta a anunțat că autoritățile vor pune accent asupra pregătirii acordării asistenței medicale și că va fi înființat un grup de management al informațiilor operative de sănătate. Potrivit premierului, acest grup va avea rol de coordonare a resurselor, acțiunilor și informațiilor medicale.