Se pregătesc pentru ce e mai rău! Anunț de ultimă oră venit de la Nicolae Ciucă: Vom aloca resursele

Înaintea ședinței de Guvern de miercuri, 29 decembrie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut o declarație de presă în care anunță că Guvernul se pregătește de valul 5 al pandemiei.

Acesta a anunțat că autoritățile vor pune accent asupra pregătirii acordării asistenței medicale și că va fi înființat un grup de management al informațiilor operative de sănătate. Potrivit premierului, acest grup va avea rol de coordonare a resurselor, acțiunilor și informațiilor medicale.

”Vom extinde capacitatea de testare și vom oferi greutate capacității de acordare a asistenței medicale ambulatorii. Punem la locul cuvenit problematica siguranței pacientului în spital.

Trebuie să înțelegem tot ce este de înțeles din consecințele grave ale incendiilor produse în spitale și astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Vaccinarea protejează împotriva formelor severe ale bolii

De asemenea, șeful Executivului spune că vaccinul anti-COVID nu îi protejează de virus, ci de formele grave pe care le pot face în urma infectării.

”Cred că este corect din partea noastră să informăm cetățenii asupra beneficiilor vaccinării, în sensul în care nu îi protejează să nu contacteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală.

Putem să vedem astăzi din statisticile care sunt publice că în țările care sunt deja afectate de valul 5 că deși există sute de infectări pe zi, numărul celor care își pierd viața este mult mai mic decât ce am putut observa la valurile precedente, iar asta se datorează nivelului ridicat de vaccinare.”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Vom aloca resursele necesare

Prim-ministrul a mai declarat că va exista și o discuție cu medicii de familie și că vor fi alocate resursele necesare pentru protejarea sănătății oamenilor.

”Trebuie să existe un parteneriat între cetățeni, autorități și medici. Să avem încredere în sfaturile lor. Mâine vom avea o discuție cu medicii de familie. Căutăm să extindem implicarea și importanța medicilor de familie pentru a putea face față valului 5.

Vom aloca resursele necesare pentru protejarea sănătății oamenilor și vom asigura tratamentul adecvat în cazul în care va fi nevoie”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern de miercuri.