A fost răpus de COVID! Un senator care se opunea vaccinurilor a murit la 59 de ani, după ce a fost internat

Bartolomeo Pepe avea 59 de ani și era originar din Casalnuovo, provincia Napoli. Acesta a fost ales parlamentar în 2013, după ce a candidat pentru un loc în Campania în rândurile Mișcării 5 Stele. Doi ani mai târziu s-a alăturat grupului parlamentar de centru-dreapta Grandi Autonomie e Libertà.

Sursă: Corriere della Sera

Amintim că Bartolomeo Pepe era un oponent înverșunat al vaccinurilor anti-COVID iar simbolul „No Vax” poate fi văzut și acum pe pagina sa de Facebook.

Starea lui s-a înrăutățit și a fost internat la terapie intensivă și intubat

Anterior, senatorul sosise la spital cu propria mașină. Mai apoi, i s-au făcut test care au confirmat infectarea cu COVID-19. Starea lui s-a înrăutățit și a fost internat la terapie intensivă și intubat.

„Din păcate, în ciuda tuturor protocoalelor terapeutice internaționale puse în aplicare, fostul senator nu a reușit”, a declarat Antonio Corcione, director de terapie intensivă la Cotugno.

Doliu în lumea politică

Amintim că recent a avut loc o altă tragedie în lumea politică. Este vorba despre fostul lider al Senatului din SUA, Harry Reid. Tragicul anunț a fost făcut recent chiar de către soția lui, potrivit informațiilor transmise de afp.com

„A murit în pace în această după-amiază”, a declarat aceasta într-un comunicat, explicând faptul că decesul a intervenit după o luptă de patru ani cu un cancer pancreatic.

Sursa: Wikipedia/Congresul SUA

Amintim că Harry Reid a fost lider al majorităţii din Senat între 2007 şi 2015 și un personaj important într-o perioadă ce a acoperit finalul preşedinţiei lui George W. Bush.

De asemenea, acesta şi-a folosit experienţa îndelungată în Congres în special pentru a-l ajuta pe Barack Obama să obţină votarea reformei asigurărilor de sănătate Obamacare, unul dintre cele mai importante proiecte legislative din cei opt ani petrecuţi la Casa Albă.

Potrivit sursei menționate, senatorul s-a născut şi a crescut în micul oraş minier Searchlight, statul Nevada (vest), într-o casă fără apă curentă.

Considerat mai conservator decât majoritatea democraţilor din Senat, acest mormon practicant s-a opus ferm avortului, o poziţie care i-a atras frecvent opoziţia frontală a unor colegi din partidul său.

Foarte multe omagii din partea democraţilor au urmat după anunţul decesului său. Barack Obama a împărtăşit o scrisoare pe care soţia lui Harry Reid i-a cerut să o scrie cu puţin timp înainte de moartea lui, în care fostul preşedinte îi mulţumeşte „unui bun prieten”.

„Nu aş fi devenit preşedinte dacă nu ar fi fost încurajarea şi sprijinul tău şi nu aş fi obţinut niciodată cea mai mare parte din ceea ce am reuşit să realizez fără talentul şi determinarea ta”, a scris Barack Obama.