Anunțul momentului pentru milioane de pensionari! Când se dau pensiile românilor? Au anunțat azi, 4 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost invitat la emisiunea ”Apelul matinal” de la Radio România Actualități, acolo unde a precizat că majoritatea Caselor de Pensii din ţară au virat banii către compania Poşta Română, acesta dând din nou asigurări cu privire la plata pensiilor la timp. De asemenea, ministrul mai spune că întreaga procedură se va încheia până pe 15 ianuarie.

Oficialul a mai spus că în cazul pensionarilor care primesc bani pe card, aceștia vor avea sumele în conturi între 12 și 14 ianuarie, având în vedere că în perioada 10-12 ianuarie se fac alimentările.

În ceea ce privește alocațiile, ministrul Marius Budăi spune că aici nu este vorba despre niciun decalaj și explică și motivul.

”Deja ieri am verificat toate transferurile făcute de la Casa Naţională către Casa Judeţeană, majoritatea caselor judeţene teritoriale din ţară au virat banii către Compania Naţională Poşta Română, direcţiile teritoriale regionale; deja încep să se plătească pensiile; facem toate eforturile să ne încadrăm până în 15 ianuarie, cu precizarea că pensionarii care încasează banii prin cont bancar vor avea aceeaşi dată calendaristică ca în fiecare lună – între 10 şi 12 ianuarie se fac alimentările, după care între 12 şi 14 ajung banii efectiv pe carduri. Alocaţiile, spre deosebire de pensii, nu se plătesc lună de lună, se plătesc luna în curs pentru luna trecută, şi aici nu avem niciun fel de decalaj”, a declarat Marius Budăi.

Cum se vor taxa contribuțiile pentru sănătate pentru cei cu pensii mari

Un alt subiect abordat de către ministrul Muncii este acela al taxării contribuțiilor la sănătate pentru pensiile de peste 4.000 de lei. Marius Budăi spune că este taxată doar suma care trece de cei 4.000 de lei și dă și un exemplu. Dacă un pensionar primește o pensie de 4.500 de lei, atunci vor fi taxați doar cei 500 de lei.

Amintim că de la 1 ianuarie salariul minim a crescut la 2.550 de lei brut, punctul de pensie la 1.586 de lei, iar indemnizația socială minimă la 1.000 de lei. Au crescut şi alocațiile pentru copii la 243 de lei pentru cei între 2 şi 18 ani, şi la 600 de lei pentru cei mai mici de 2 ani ori până la 3 ani, în cazul celor cu dizabilități.