Inspectorii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) au derulat, în acest an, 10.000 de controale şi au aplicat sancţiuni în valoare de 16 milioane de lei, scrie instituţia, miercuri, pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, din valoarea totală a amenzilor aplicate, suma de trei milioane de lei s-a aplicat pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale de către operatorii economici sau activităţi ilegale derulate pe plaje.

De asemenea, în urma altor aproape 4.000 de controale desfăşurate au fost aplicate sancţiuni de două milioane de lei pentru întreţinerea necorespunzătoare a curăţeniei cursurilor de apă şi a malurilor în interiorul şi în jurul localităţii.

Sancțiuni în valoare de 16 milioane de lei

„De la începutul acestui an până în prezent, inspectorii din cadrul Apelor Române au derulat 10.000 de controale și au aplicat sancțiuni în valoare de 16 milioane de lei pentru:

  • nerespectarea obligațiilor contractuale de către operatorii economici sau activități ilegale pe plaje: peste 1300 de controale/ amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei;
  • întreținerea necorespunzătoare a curățeniei cursurilor de apă și a malurilor în interiorul și în jurul localității: aproape 4000 de controale/ amenzi de aproape 2 milioane de lei;
  • alte controale din domeniul gospodăririi apelor: aproape 5000 de controale/ amenzi de peste 8,5 milioane de lei;
  • exploatarea necorespunzătoare a agregatelor minerale (balastiere), fără acte de reglementare sau în afara perimetrului: 96 de controale/ amenzi de peste 2 milioane de lei. „, scrie ANAR pe pagina de Facebook.

Controalele au fost efectuate de către echipe mixte formate din inspectori din cadrul „Apelor Române”, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), ai Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi Jandarmerie.

𝐂𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐫𝐞𝐜𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐚𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐠𝐚𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐚𝐯𝐮𝐭 𝐥𝐨𝐜 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐀𝐫𝐠𝐞𝐬̦. 𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐩𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞 – 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐂𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐄𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐢 𝐆𝐚̆𝐫𝐳𝐢𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐚𝐮 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭 𝟏𝟔 𝐬𝐚𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟐𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐮 𝐢̂𝐧𝐭𝐨𝐜𝐦𝐢𝐭 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐚𝐥𝐞.

Activitatea de control a Inspecției din cadrul Apelor Române este continuă, iar astfel de acțiuni, derulate în echipe mixte, vor avea loc până la finalul acestui an.

Sursa foto: Aleph.ro