Tarabele cu mâncare, terasele și restaurantele de pe Transfăgărășan au intrat în vizorul angajaților de la Protecția Consumatorului (ANPC). Inspectori din trei județe – Brașov, Sibiu și Alba – au făcut verificări în zona Bălea Lac. În timpul inspecței au fost găsite mai multe nereguli.

Multe dintre chioșcurile cu produse tradiționale, brânzeturile, cârnăciorii și pastramă erau la soare, la peste 30 de grade Celsius.

Fără vitrine frigorifice, așa cum cere legea, muștele roiau peste tot. Unii comercianți improvizaseră instalații de răcire cu ajutorul unor ventilatoare, dar nu făceau decât să plimbe aerul fierbinte. În plus, multe dintre alimente nu aveau documete de proveniență.

Surprize neplăcute au găsit autoritățile și în bucătăriile unor localuri, unde domnea dezordinea, iar materia primă era depozitată la întâmplare. O jumătate de tonă de alimente au fost retrase de la vânzare și mai mulți comercianți au primit amenzi, în valoare totală de 49 de mii lei.

Micii de pe Dealul Negru, în atenția inspectorilor ANPC

La începutul lunii iunie, cei mai cunoscuți mici au intrat în vizorul comisarilor de la protecția consumatorilor. Este vorba de vestiții mici de pe Dealul Negru, de la Dedulești.În urma unui control, ei au constatat că la terasele aflate pe drumul dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea, condițiile de preparare a micilor nu sunt igienice, iar temperatura în frigidere este prea mare.

Mari și gustoși, micii de la Dedulești le sunt cunoscuți celor mai mulți români. Mai toți șoferii ajung să mănânce celebrii mici atunci când ajung pe Dealul Negru.

“Mă opresc de fiecare dată!”, a spus un client. Întrebat dacă sunt mai buni ca în altă parte, acesta a spus că: “Da, mai ales că știe lumea de micii de la Dedulești, e bine măcar să oprești, să vezi cum sunt”, a povestit aceștia potrivit știrileprotv.

Românii recunosc că mărimea micilor îi scoate în evidență. În plus, aceștia ar fi și foarte gustoși iar diferența ar face faptul că nu pică nici greu la stomac. “Și în magazinele din Londra se găsesc mici din aceștia, scrie că sunt mici de Dedulești”, a completat cineva.

Sursa foto: wikimedia