Amenzi pe bandă rulantă pe litoral! Ce nereguli au găsit oamenii legii

Potrivit comunicatului de presă trimis de Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR), inspectorii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au aplicat amenzi în valoare de 632 de mii de lei. Amenzile, date în ultimele două săptămâni, îi vizează atât pe operatorii de plajă, pentru nerespectarea condițiilor contractuale, cât și persoanele fizice care nu au respectat legislația.

ABA Dobrogea-Litoral a efectuat, în perioada 28 iunie – 9 iulie, 772 de controale și au impus 1.239 de măsuri.

Pentru ce s-au dat amenzi

Administrația Națională ”Apele Române” notează că amenzile au fost acordate din cauza construcțiilor ilegale pe plaje, a circulației cu autovehicule pe plajă, nerespectării distanței de 5 metri dintre linia țărmului și șezlonguri, nerespectării numărului minim de coșuri de gunoi, amplasării de beach-baruri în locuri nereglementate și extinderii nepermise a acestora.

În comunicat se mai menționează că pentru construcțiile ilegale de pe plajă a fost solicitat sprijinul autorităților locale pentru dezafectarea acestora, în timp ce pentru cei care circulau cu autovehiculul pe plajă a fost solicitat sprijinul Poliției Locale cu scopul de a-i identifica pe cei care nu respectă legea.

De asemenea, a fost acordată atenţie monitorizării modului de desfăşurare şi organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje.

Reprezentanţii ANAR precizează că acţiunile vor continua pe toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale.

Sursa foto: Dreamstime