Și asta pentru că întârzieri sau anulări ale unor curse pot fi în afara controlului nostru. De aceea este foarte important să faceți mișcări mici, pentru a fi pregătiți din timp, inclusiv în aeroport. Practic, a avea în buzunar cardurile de credit potrivite crește șansele de a beneficia de o călătorie așa cum vă doriți, scrie Financebuzz.

Iată care sunt avantajele unor carduri de credit când sunteți într-un aeroport.

1. Acces la lounge în aeroport

Trebuie să fii bogat sau să zbori la Business sau First Class pentru a intra în saloanele exclusiviste ale aeroportului? Greșit! Acestea pot fi accesibile multor călători, dacă aveți unul dintre cele mai bune carduri de credit de călătorie. Multe dintre aceste carduri oferă acces gratuit la lounge-ul din aeroport, ceea ce înseamnă că aveți acces la Wi-Fi gratuit, mâncare și băuturi.

2. Credite la restaurantele Priority Pass

Dacă doriți să faceți un pas mai departe, verificați restaurantele care fac parte din rețeaua de lounge-uri Priority Pass. Cardul obișnuit de călătorie cu acces Priority Pass nu vă va oferi credit gratuit la aceste restaurante, dar Chase Sapphire Reserve o va face. Acest card vă oferă credit pentru a mânca la anumite restaurante din aeroport.

3. Asigurare în caz de întârziere a cursei

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale zborului cu avionul rămâne eventuala întârziere a cursei. A avea un anumit card de credit nu înseamnă că putem preveni întârzierile, dar putem beneficia de o asigurare de întârziere a călătoriei la carduri de călătorie precum Chase Sapphire Preferred și The Platinum Card® de la American Express. Acest beneficiu vă poate rambursa anumite cheltuieli în cazul în care zborul a avut întârziere.

4. Asigurare de anulare a călătoriei

Pe de altă parte, s-ar putea să fiți nevoit să vă anulați complet călătoria dintr-un motiv sau altul. În cazul în care vă îmbolnăviți, acest lucru vine cu un preț pentru zborurile cu avionul, sejururile la hotel și multe altele. Din fericire, asigurarea de anulare a călătoriei poate elimina problemele financiare dacă nu mai puteți să vă deplasați. Puteți găsi acest avantaj pe cardurile Chase Sapphire și pe alte carduri de credit.

5. Rambursarea bagajelor pierdute

Compania aeriană v-a pierdut bagajele? Acum va trebui să așteptați la aeroport pentru a trece prin epuizantul proces de recuperare a lor. În acest caz, cardul de credit potrivit nu va ușura procesul și nici nu va aduce înapoi bagajele. Dar ar putea elimina o parte din frustrare, dacă aveți un card de credit cu un beneficiu de rambursare a bagajelor pierdute. Așa puteți obține bani în schimbul bunurilor pierdute, inclusiv dacă bagajul este deteriorat.

Mai multe carduri premium, cum ar fi Cardul United Club Infinite, au această acoperire.

6. Servicii prioritare de screening

Întârzierile din aeroport nu au de-a face numai cu zborurile, ci și cu controalele. Dar dacă aveți un card de credit care oferă rambursare pentru serviciile de screening prioritare, cum ar fi Global Entry, TSA PreCheck sau CLEAR, șansele de a sări peste controalele de securitate sunt mult mai mari. Există mai multe carduri de credit care oferă gratuit TSA PreCheck sau Global Entry.

7. Credit de călătorie

Știați că multe carduri de credit vin cu credite gratuite pe care le puteți folosi pentru diferite lucruri? De obicei, sunt bune pentru zboruri sau sejururi la hotel, ceea ce înseamnă că nu veți fi foarte afectat de un zbor întârziat, dacă știți că o parte din costul călătoriei a fost, practic, acoperită gratuit. Chase Sapphire Reserve și U.S. Bank Altitude Reserve Visa Infinite Card sunt două exemple de carduri cu credite anuale de călătorie.

8. Fără taxe pentru bagaje

Ați văzut cât de mult au crescut taxele pentru bagaje? Majoritatea companiilor aeriene taxează fiecare bagaj de cală, în funcție de rută și de clasa de zbor. Doriți să evitați aceste taxe? Alegeți unul dintre cele mai bune carduri de credit ale companiilor aeriene care oferă un beneficiu gratuit pentru bagaje de cală.

9. Îmbarcare prioritară

În sfârșit, a venit timpul să vă îmbarcați în avion. Pentru a evita sentimentul general de neliniște legat de cine va ajunge primul, luați în considerare cardurile de credit care oferă beneficii de îmbarcare prioritară.

10. Gratuitate la hotel

Dacă zborul a întârziat suficient de mult sau a fost anulat și e noapte, s-ar putea să căutați un hotel. Multe carduri de credit oferă sejururi gratuite la hotel, care ar putea fi utile în această situație.