Analistul sportiv Radu Paraschivescu spune că Simona Halep este nedreptățită în scandalul de dopaj în care este implicată. Cu toate acestea, el este de părere că sportiva va fi suspendată.

Simona Halep nu va scăpa de suspendare

”Simona Halep e depozitara unui enorm capital de simpatie. Nu neapărat general. Unii au insultat-o la televizor, sunt și cârtitori, știm despre cine este vorba. Dar acest capital de simpatie s-ar putea să fie o armă cu două tăișuri, să se transforme într-un capital de ostilitate, în cazul unui verdict nefavorabil la judecată. Lumea s-ar putea simți înșelată.

Bănuiesc că va urma o suspendare. Îmi pare rău că, bănuiesc, nu a prezentat toate testele pe care le-a făcut de-a lungul timpului, că a fost testată și paratestată. Ar trebui să dea presei toate testele neconcludente. ITIA se poate enerva, dar ar merita ca demers în fața opiniei publice”, a spus Radu Paraschivescu, în emisiunea radio „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”.

Simona Halep a plecat din țară

Joi dimineață Simona Halep a fost văzută la „Aeroportul Henri Coandă”. Înainte de se urca în avion, Simona Halep s-a fotografiat alături de Amme, cea care și-a dorit o poză cu dubla campioană de Grand Slam.

Simona Halep și prietena sa au vizitat mai multe obiective precum Muzeele Vaticanului sau Panteonul din Roma. De asemenea, cele două s-au răsfățat cu preparatele din Italia, ieșind joi seară la un restaurant de lux. Simona Halep și Georgiana Herda au petrecut mai multe vacanțe împreună.

Simona Halep este suspendată provizoriu din 7 octombrie 2022, după un test pozitiv cu Roxadustat la US Open, iar recent a solicitat ca dosarul ei de dopaj să fie finalizat cât mai repede. Mai mult sportiva a acuzat ITIA că tergiversează fără motiv audierea ei de către Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra, mai ales după o nouă cerere de amânare.

Audierea Simonei Halep trebuia să aibă loc inițial în luna februarie, dar a fost amânată pentru martie. Ulterior, s-a stabilit data de 29 mai. Supărată extrem de tare, Halep a transmis un mesaj dur la adesa reprezentanților ITIA.

„Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA! Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead, a afirmat public acum trei zile că se angajează să gestioneze cazul într-un mod empatic, eficient și rapid, în același timp a solicitat tribunalului să amâne din nou audierea, pentru a treia oară”, a spus Halep.