Amintim faptul că Sorin Oprescu a obținut recent o primă victorie împotriva statului român, pe care l-a acuzat anterior în Grecia că nu i-a oferit posibilitatea unui proces corect în dosarul de corupție în care a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare.

Acesta i-a convins recent pe judecătorii greci să îl lase în libertate până când vor lua o decizie definitivă privind extrădarea sa în România, iar următorul termen va avea loc în următoarele două săptămâni.

În cadrul procesului respectiv, Sorin Oprescu a dezvăluit ce pensie primește, după ce a activat 47 de ani pe piața muncii din România.

Ce pensie are Sorin Oprescu? Judecătorii din Grecia au aflat tot

Menționăm faptul că, în timpul celor două termene juridice, Sorin Oprescu şi avocaţii săi le-au explicat magistraţilor greci de la Curtea de Apel din Atena că procesul juridic din România a fost injust şi că pedeapsa sa este nejustificat de mare.

În timpul audierilor, magistrații greci l-au întrebat direct pe Sorin Oprescu ce caută în Grecia şi ce venit lunar are pentru a se întreține aici. La această întrebare, fostul primar al Capitalei le-a răspuns sincer că visul său a fost să își petreacă bătrânețea în Grecia, mutarea lui venind odată cu ieşirea sa la pensie, după ce a împlinit vârsta de 70 de ani în 2021.

În Grecia, Sorin Oprescu intenţionează să îşi deschidă o afacere proprie în domeniul cercetării medicale, alături de fiul său.

Sorin Oprescu, pensie de 3.000 de euro

Aflând aceste detalii, judecătorii greci au vrut să știe exact ce venituri lunare are Sorin Oprescu, așa că au întrebat-o direct pe partenera sa de viaţă, medicul Adriana Nica, ce pensie are acesta.

Adriana Nica le-a spus magistraţilor greci că Sorin Oprescu are o pensie bună, care îi permite să trăiască decent în Grecia întrucât a fost primar al Capitalei, profesor universitar și medic chirurg.

„Sorin este fost profesor universitar, chirurg, ieşit la pensie. El are un venit lunar de 3.000 de euro din pensie. Pensia nu i-a fost confiscată (n.r. de justiţia din România), aşa că aici, în Grecia, trăieşte din banii de pensie şi mai este ajutat şi de fiul său. Cei doi vor să deschidă o firmă comercială”, a fost mărturia medicului Adriana Nica în faţa judecătorilor greci, potrivit Antena 3.