Detalii de ultim moment din dosarul de corupţie al lui Sorin Oprescu!

Doi fugari din dosarul lui Sorin Oprescu s-au predat în Italia! Tribunalul i-a pus deocamdată în libertate

Două persoane condamnate ce fac parte din „lotul Oprescu” au fost eliberate în Italia de către Curtea de Apel din Napoli. Ei se predaseră anterior în Italia, însă instanţa a decis că pot sta în libertate până la momentul judecării cererii de extrădare în România.

Sursă: Libertatea

Este vorba despre Cornel Bogdan Popa, fost director la Administrația Cimitirelor, care a fost condamnat în România la 11 ani şi 6 luni de închisoare, şi omul de afaceri Romeo Albu, condamnat la 6 ani de închisoare.

Cornel Bogdan Popa a fost condamnat pentru luare de mită, o parte din bani ajungând apoi la primarul Sorin Oprescu. Romeo Albu a fost condamnat definitiv în acelaşi dosar de corupţie.

Cererea de extrădare în România va fi judecată joi, 16 iunie

„Pentru noi e o chestiune foarte importantă, pentru că ieri am avut acest prim rezultat. Domnii Popa și Albu s-au predat din proprie inițiativă la închisoare în urmă cu două zile.

Vineri la 12, Curtea de Apel din Napoli, prin președintele Gabriela Gallucci, a decis ca să fie judecati în libertate. (…)

A fost o eliberare dată pe baza faptului că ei se află aici în Italia de aproximativ cinci ani, dezvoltă activități în Italia cu o firmă de avocatură. Inclusiv familiile lor sunt rezidente aici. (…)

Iar joia viitoare, pe 16 iunie, va fi audierea care privește cererea de predare în România. Evident, aceea va fi o nouă bătălie de înfruntat.

Dar eliberarea de ieri este un rezultat important și sperăm că va fi bine și atunci. Nu există alte noutăți la acest moment, totuși sunt liberi, Secția a VIII-a a Curții de Apel le-a permis eliberarea”, a declarat avocatul Giancarlo Madonna pentru Libertatea.

Trei dintre cei nouă condamnaţi din dosar au fugit în străinătate

Este vorba despre Sorin Oprescu, care a fugit în Grecia, dar şi Cornel Bogdan Popa şi Romeo Albu, care se aflau în Italia.

Ultimii doi încă figurează pe site-ul Poliţiei Române ca fiind daţi în urmărire generală.

Sursă: politiaromana.ro
Sursă: politiaromana.ro

„Recunosc, sunt vinovat, regret până în măduva oaselor. Am fost cel mai dobitoc”, spunea Popa în sala de jucată, înainte de a primi cea mai mare condamnare din dosar: 11 ani şi 6 luni de închisoare.

Romeo Albu, zis „Romică”, este finul lui Cornel Bogdan Popa şi „mâna dreaptă” a acestuia. Omul de afaceri l-a ajutat în mai multe rânduri pe Popa să ascundă, prin intermediul unei societăţi comerciale, adevărata proveniență a unor sume uriaşe de bani.