Amenințarea unui război mondial nuclear nu a fost niciodată atât de mare de la criza rachetelor din Cuba din 1962, afirmă oficialul rus. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a prezis că „vor curge noi râuri de sânge”, potrivit The Sun.

Medvedev a criticat încercările administrației Biden de a obliga Congresul SUA să aprobe sprijin militar suplimentar pentru Ucraina

Potrivit fostului președinte rus, o ciocnire directă între Rusia și NATO va duce la Al Treilea Război Mondial. Medvedev a criticat încercările administrației Biden de a obliga Congresul SUA să aprobe sprijin militar suplimentar pentru Ucraina.

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari, cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest proiect aflat în centrul unor negocieri foarte dure, cerând în schimbul voturilor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.

Statele Unite sunt ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a aprobat peste 110 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022.

„Niciodată nu s-au stors atât de mulți bani pentru un stat minor ca Ucraina, care este în proces de disoluție. Niciodată nu au finanțat atât de agresiv o țară care l-a corupt în mod deschis pe actualul președinte al Statelor Unite și pe membrii familiei sale”, a afirmat Medvedev referindu-se la la acuzațiile aduse fiului lui Joe Biden, Hunter, privind afacerile pe care le-a avut în Ucraina.

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, nu a fost atât de reală amenințarea unei ciocniri Rusia-NATO

Comisiile de etică de la Washington spun că relațiile președintelui în Ucraina riscă să-l pună într-un conflict de interese, necesitând cercetarea amănunțită a modului n care este folosit ajutorul străin primit de Ucraina. Confirmarea a venit după numirea în fruntea celui mai mare producător independent de gaze al Ucrainei, Burisma Holdings, a lui Hunter Biden.

Dmitri Medvedev a adăugat: „Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, nu a fost atât de reală amenințarea unei ciocniri directe între Rusia și NATO, care să conducă la Al Treilea război Mondial”.

Oficialul rus a acuzat diverși președinți americani că au șantajat Congresul, forțându-l să finanțeze războaie și să ajute aliații.

El a continuat: „Administrația SUA și familia lor adoptivă, Ucraina, vor primi, desigur, banii. Nu acum, ci de Anul Nou, pentru a continua afacerile în timpul războiului cu orice preț”.

Posibilitatea unei „confruntări militare între puterile nucleare”

Nu e prima dată când cel mai apropiat aliat al lui Vladimir Putin – acum șef al consiliului de securitate – lansează un avertisment terifiant cu privire la un război nuclear. Medvedev a amenințat anterior că va declanșa cel de-al Treilea Război Mondial, dacă Marea Britanie trimite trupe pe pământul ucrainean.

Și ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avertizat recent cu privire la posibilitatea unei „confruntări militare între puterile nucleare”, considerând-o o „consecință catastrofală” a liniei de escaladare a conflictului cu Rusia adoptată de Occident.

Totuși, el a subliniat nevoia de dialog și a arătat disponibilitatea Rusiei de a negocia într-un mediu politic realist, dar a cerut și o revizuire a politicii distructive a Occidentului.