Vladimir Putin cutremură planeta

În ciuda sancțiunilor occidentale și a tensionărilor geopolitice, Vladimir Putin a proclamat că Rusia va deveni în acest an cea mai mare economie a Europei.

Declarațiile sale au fost făcute în cadrul celui de-al 14-lea Forum Internațional de Investiții VTB „Rusia sună!” din Moscova.

vladimir putin
SURSA FOTO: Dreamstime

Economia Rusiei, în ascensiune

Vladimir Putin a subliniat că economia Rusiei va înregistra o creștere de 3,5%, depășind semnificativ ratele de creștere ale statelor membre ale Uniunii Europene.

În contextul unor schimbări globale și a unui model multipolar emergent, el a subliniat dorința Rusiei de a crea o nouă ordine mondială bazată pe:

  • democrație veritabilă
  • concurență loială

Potrivit datelor prezentate de Putin, industria de materiale non-prime a avut un aport semnificativ la creșterea economică. Investitorii străini au continuat să se îndrepte spre Rusia, contrar sancțiunilor occidentale.

Președintele a subliniat că Rusia își propune să creeze un mediu economic atractiv pentru investitori. Faptul este reflectat în numărul în creștere al companiilor străine înregistrate pe teritoriul rus.

rusia
SURSA FOTO: Dreamstime

Acuzații dure la adresa fiului lui Joe Biden

În discursul său, Putin a făcut aluzii la comportamentul controversat al fiului președintelui american, Hunter Biden.

El a menționat acuzațiile care i se aduc fiului omologului său american, acestea fiind:

  • evaziunea fiscală în valoare de 1,5 milioane de dolari
  • cheltuielile pe droguri
  • alcoolul
  • prostituatele
  • mașinile exotice

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a distribuit informațiile privind acuzațiile la adresa fiului lui Joe Biden, calificându-le drept dezamăgitoare. De asemenea, MAE rus spune că astfel de acuzații ar fi considerate extrem de grave dacă ar fi vorba de orice cetățean obișnuit.

În informarea MAE rus se arată ”Din câte știm, astfel de infracțiuni ale oricărui cetățean obișnuit al Statelor Unite ar fi considerate extrem de grave. Vom vedea cum merge de data asta”.