Noua conducere a Partidului Național Liberal se reunește pentru a discuta ce vor face cu șefia Camerei Deputaților, dar și cu funcțiile deținute de oamenii lui Ludovic Orban. Florin Cîțu intenționează să-i demită din aparatul guvernamental pe toți oamenii fostului președinte de partid, conform Hotnews.ro.

Biroul Executiv al PNL se va reuni marți, 28 septembrie, începând cu ora 15:00 la sala grupului PNL din Camera Deputaților. Este prima ședință a noii conduceri a PNL.

Cine este primul pe listă?

Pe listă este actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a susținut candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului. Oros a candidat la congresul PNL pentru funcţia de vicepreşedinte regional din partea echipei Orban. El și-a retras candidatura după ce acesta a pierdut președinția PNL.

Locul lui va fi luat de Daniel Constantin, menţionează aceleaşi surse. Constantin a mai fost ministrul Agriculturii și vicepremier din partea PC în 2012, în Guvernul Ponta în alianța cu PSD, UNPR și UDMR.

Susținătorii lui Orban, înlocuiți

Oamenii susținuți de organizațiile lui Orban în instituțiile de stat, agenții, consilii de administrație urmează să fie înlocuiți din funcții. Premierul Florin Cîţu a declarat că Partidul Naţional Liberal este, de astăzi, un partid unit, după ce a câştigat funcţia de preşedinte al PNL.

„Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp, trebuie să fiu sincer şi să vă spun că alegerea dumneavoastră nu mă surprinde pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare este singura soluţie pentru PNL. Vă promit că voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent pe cine aţi votat astăzi.

De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic – PSD. Să ştiţi că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare, este o mişcare care începe cu PNL, o mişcare care va schimba România în bine. Mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală”, a fost mesajul dat de noul președinte PNL, după anunțarea rezultatului.

Cîțu îi cere explicații lui Orban

Florin Cîțu îi va cere lui Ludovic Orban să clarifice ce a vrut să spună când a afirmat că între el și președintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.

„Am văzut aseară o declarație a lui Ludovic Orban la plecare, sper că era la supărare.Pe mine m-au votat liberalii, majoritate covârșitoare, și pentru parteneriatul cu Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere lui Ludovic Orban să-și clarifice poziția.

Cred că a fost spusă la supărare, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu Klaus Iohannis.Dacă nu-și clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”, a afirmat premierul.

Sursă foto: Dreamstime