Îi dă afară pe capete! Guvernul pregăteşte disponibilizări

Ludovic Orban a vorbit marţi, 9 martie, desăre ministrul de Interne și cazul din Oneşti. Astfel, Orban a subliniat că are încredere în Lucian Bode deoarece este un om extrem de serios care are obiectivul de a creşte eficacitatea şi forţa de acţiune a instituţiilor din subordinea MAI şi să facă curăţenie în poliţie.

„Am încredere în domnul ministru. Este un om extrem de serios, care cumpăneşte fiecare decizie, care are obiectivul de a creşte eficacitatea şi forţa de acţiune a instituţiilor din subordinea MAI şi să facă curăţenie în poliţie. Sunt convins că, într-un termen nu foarte lung, practic se vor schimba în bine lucrurile. Practic trebuie organizate concursuri”, a declarat președintele Camerei Deputaților la Parlament.

Concursuri pentru ocuparea funcţiilor publice

„Gândiţi-vă că practic noi nu am putut să organizăm concursuri decât după starea de urgenţă, în momentul trecerii la starea de alertă. În legea 55, majoritatea parlamentară dominată de PSD din aprilie anul trecut a interzis orice concurs pentru ocuparea funcţiilor publice pentru toate instituţiilor publice. Din cauza aceasta nu au putut fi organizate concursuri, cu ocupare atât a funcţiilor de conducere, cât şi a funcţiilor de execuţie”, a explicat Ludovic Orban.

Șeful PNL a adăugat că în prezent pot fi organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor publice şi este convins că şi în MAI toate poziţiile vacante vor fi ocupate de oameni profesionişti.

„În momentul de faţă am modificat Legea 55. Se pot organiza concursuri. Sunt convins că şi în Ministerul Afacerilor Interne, pe toate poziţiile vacante vor fi pregătite concursuri serioase astfel încât toate poziţiile să fie ocupate de oameni integrii, oamenii profesionişti şi oameni care să apere siguranţa cetăţeanului”, subliniază președintele Camerei Deputaților.

Trebuie menționat că ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat luni că a dispus declanşarea la nivelul structurilor Poliţiei Române a unui proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal care au fost înregistrate în ultimele 24 de luni, măsura fiind luată pentru identificarea eventualelor situaţii în care petenţii ameninţă cu acte de violenţă.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu