Contre dure la Timișoara între primarul Dominic Fritz și preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL). Totul a plecat de la intrarea în carantină a Timişoarei.

„Într-o mişcare evident politicianistă, Alin Nica a început să mă atace ca să unească facţiunile din partid înainte de alegerile pentru şefia PNL Timiş. Înţeleg şi accept că aşa funcţionează politica. Recunosc, însă, că nu mi-aş fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situaţia periculoasă în care se află Timişoara şi judeţul Timiş” a declarat Dominic Fritz.

Acesta îl acuză pe președintele CJ Timiș că „a lansat o salvă de informaţii trunchiate şi acuzaţii, unele de-a dreptul bizare”.

PNL nu s-a decis dacă vrea să fie în opoziție sau la guvernare

Dominic Fritz adaugă că o mare parte din responsabilitățile privind lupta împotriva pandemiei au fost pasate primăriilor, timp în care „preşedinţii de Consilii Județene au timp să orchestreze atacuri politice şi să facă campanie”.

„Adevărul este că lupta împotriva pandemiei a fost pasată în mare parte primăriilor. Preşedinţii de Consilii Judeţene au timp să orchestreze atacuri politice şi să facă campanie pentru alegeri interne. În perioada în care spitalele sunt încărcate şi timişorenii încearcă să-şi organizeze viaţa într-o carantină frustrantă, PNL Timiş pare să aibă un singur ţel: să saboteze tot efortul timişorenilor şi timişenilor de a ieşi din această situaţie critică cu riscul de prelungire a carantinei”, a mai arătat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timişoarei a mai spus despre liberali că „nu folosesc această strategie pentru că le pasă de viaţa de zi cu zi a timişorenilor sau de timişeni, ci ca să rămână sau să revină la butoane şi la robinete de bani publici, atacându-i pe cei care încearcă să facă curat după haosul lăsat în urmă”.

Acesta a mai punctat faptul că „PNL Timişoara încă nu s-a decis dacă vrea să fie în opoziţie sau la guvernare. Eu sunt decis să fac ce trebuie şi ce pot pentru timişoreni.”

Liberalul îl acuza că nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare

Amintim că, Alin Nica, a cerut, luni seara, administraţiei timişorene să vină cu un plan de acţiune prin care să se reducă perioada carantinării şi a efectelor negative ale acesteia asupra sectorului social, economic şi educaţional.

Alin Nica a afirmat, într-o declaraţie de presă, că primarul Dominic Fritz, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Timişoara, a avut cadrul contextual şi instrumentele, „dar nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare, ba mai mult, a trecut sub tăcere focarul de COVID de la Biroul de Urbanism, nu testează angajaţii, nu are proceduri interne şi a expus astfel populaţia la infectare, în trei cazuri prezentate în presă (…)”.

Nica a mai subliniat că „de la preluarea mandatului de primar până azi, Dominic Fritz nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a CLSU Timişoara în care să se discute şi să se stabilească şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-COVID. Primarul Dominic Fritz este responsabil de convocarea CLSU. Dacă CLSU nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul! (…)”, a spus Nica.