PSD a pierdut guvernarea în urmă cu doar câteva luni, dar s-a săturat deja să stea departe de Palatul Victoria. Social democrații au depus o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban și nici nu concep să nu dărâme actualul Executiv.

Îi dă afară imediat

Abia revenit în conducerea PSD după Congres, fostul premier, Sorin Grindeanu, a trecut deja la amenințări. A dat un semnal clar înainte de moțiunea de cenzură de luni. Parlamentarii PSD care nu se prezintă sau „votează invers”, luni, la moţiunea de cenzură, nu mai fac parte din Partidul Social-Democrat, este amenințarea prim-vicepreşedintelui formaţiunii, Sorin Grindeanu.

Întrebat câţi parlamentari PSD vor fi în plen la votul pe moţiune, Grindeanu a răspuns: „Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere”.

El a precizat că PSD se bazează „sută la sută” pe parlamentarii partidului. „Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu, deși se spune că unii social democrați ar putea să trădeze.

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună luni, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Moțiunea este susținută de PSD, ALDE și Pro România. De asemenea, moțiunea va fi votată și de câțiva parlamentari ai minorităților naționale. PMP a anunțat deja că nu va participa la votul moțiunii, în timp ce parlamentarii UDMR vor decide luni, înainte de moțiune, cum vor vota. USR a anunțat că nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură.