Sorin Grindeanu îl sancționează pe Klaus Iohannis: I se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii

Sorin Grindeanu îl sancționează pe Klaus Iohannis: I se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii
Sorin Grindeanu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la declarațiile de azi ale președintelui Klaus Iohannis. Acesta a spus că moțiunea de cenzură va încheia guvernarea haotică.

Sorin Grindeanu este de părere că moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat (PSD) împotriva Guvernului Orban este menită să pună capăt guvernării haotice și dezinteresate.

În plus, acesta a reacționat cu privire la declarațiile de azi ale președintelui Klaus Iohannis, cu privire la momentul în care șefii poliției s-au întâlnit cu interlopii.

„Moțiunea de cenzură va pune STOP unei guvernări haotice și dezinteresate total de problemele oamenilor. Jaful și incompetența trebuie oprite!

O guvernare căreia i se pare normal ca șefii poliției să se întâlnească cu interlopii, dar anormal să asigure măști pentru profesori și elevi trebuie să PLECE!

O guvernare care are grijă doar de propriile buzunare, dar nu este îngrijorată deloc de scăderea nivelului de trai al populației trebuie să PLECE!”, este mesajul postat de Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ce a declarat azi președintele Klaus Iohannis cu privire la întâlnirea șefilor poliției cu interlopii

Conform celor transmise de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, șeful statului va cere Ministerului Afacerilor Interne să explice public imaginile şi informaţiile apărute în presă cu privire la o presupusă negociere între Poliţie şi membrii clanului Duduianu.

Klaus Iohannis a spus în cadrul conferinţei de presă că a cerut explicații ministrului Afacerilor Interne „cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri”.

„Am cerut explicaţii ministrului Afacerilor Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicaţiile respective, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo şi consider că e nevoie de explicaţii clare, publice din partea şefilor din Ministerul Afacerilor Interne”, a transmis Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că le va solicita celor în măsură să explice public despre ce a fost vorba.

Proiectele care vin să repare Legile Justiției

De asemenea, preşedintele a spus că a solicitat Guvernului să elaboreze proiecte prin care fie „reparate” Legile Justiţiei. Iohannis subliniază că acestea au fost aduse într-o formă „nepotrivită” de majoritatea PSD.

Iohannis speră că în toamnă vor fi prezentate aceste propuneri „ care vin să repare Legile Justiţiei şi care să redea şi demnitate şi posibilitatea judecătorilor, procurorilor ca să facă ordine şi în aceste dosare care sunt restante”.

„Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe Justiţie, să politizeze Justiţia şi să o controleze. Nu le-a ieşit, fiindcă românii au ieşit la referendum şi au spus stop. Dar legile încă nu au fost corectate şi, în acest sens, am avut solicitarea spre Guvern şi am discutat aceste chestiuni inclusiv cu ministrul Justiţiei să se apuce de nişte proiecte prin care se repară Legile Justiţiei, care au fost aduse într-o formă – parţial, total – nepotrivită de către majoritatea pesedistă.

Am mari speranţe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare Legile Justiţiei şi care să redea şi demnitate şi posibilitatea judecătorilor, procurorilor ca să facă ordine şi în aceste dosare care sunt restante”, a transmis şeful statului în cadrul conferinţei de presă.

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook