Liderul Pro România, Victor Ponta, a avansat, în emisiunea lui Victor Ciutacu o teorie care pune întreaga clasă politică pe jar. Fostul premier a susținut că o alianţă a stângii PSD-Pro România ar avea mari şanse să câştige alegerile locale şi parlamentare.

„Eu nu cred că ar trebui să mai fie un guvern condus de un penelist până la alegeri. Dacă ar fi o alianţă a stângii PSD-Pro România am fi pe primul loc cu siguranţă, şi la alegeri locale, şi la parlamentare. Dacă PNL câştigă alegerile parlamentare, să facă ei guvernul. Dar până la alegeri, să pui pe şeful de la PNL pe care nu-l interesează de spitale, de şcoli, de firme, îl interesează de primari şi de alegeri e o mare ticăloşie şi o greşeală”, a susținut Victor Ponta.

Liderul Pro România a explicat că votul la moțiunea de cenzură va limpezi apele. Fostul premier a mai susținut că va încerca să convingă UDMR să voteze moţiunea făcând o glumă.

„Să vină o dată motiunea să o votăm, iar UDMR să găsească interesul naţional. Eu o să le spun în Parlament, nu vă faceţi griji, nu trebuie să-l daţi jos pe Viktor Orban. e Ludovic orban, daţi-l jos!”, a punctat Victor Ponta.

Declarațiile fostului premier vin într-un context în care Pro România a înregistat o pierdere importantă. După ce a luat masiv membri de la PSD, acum doi membri ai PRO România Neamţ, cunoscuţi oameni de afaceri, dar şi mai mulţi membri ai organizaţiei de tineret, s-au înscris în organizaţia PSD Piatra-Neamţ. Anunțul a fost făcut de preşedintele organizaţiei municipale social-democrată, Florentina Moise. Unul dintre cei doi se află pe lista de candidaţi ai PRO România pentru Consiliul Local Piatra-Neamţ şi Consiliul Judeţean.

„Un motiv  este legat de atmosfera iritată şi de lipsa de comunicare generate de un om care vrea să fie primar din partea PRO România. Nu vreau să lovesc în nimeni, am ales pur şi simplu altă echipă”, a declarat, în comunicatul de presă, Ciprian Ciuhat.