Iarna începe să facă ravagii în toată Europa. Conform datelor publicate de Institutul local de Meteorologic şi Hidrologic, pentru zilele de marţi şi miercuri, au fost emise cod roşu pentru Regiunea Vasternorrland. Codul portocaliu a fost emis pentru partea nordică a Regiunii Jamtland şi partea de coastă a Regiunii Vasterbotten.

Informații de circulație

De asemenea, pentru o mare parte din regiunile regatului au fost emise coduri de iarnă galbene de ninsoare şi polei, a informat marţi dimineaţa MAE, printr-un comunicat de presă. Informaţii despre circulaţie, inclusiv privind eventuale drumuri închise, actualizate în timp real, se regăsesc pe pagina de internet.

Unde pot solicita cetățenii români asistența consulară?

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Stockholm: +46 7 36 98 54 63.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.smhi.sehttp://stockholm.mae.ro/www.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Iarna va fi grea și în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face un anunț extrem de important. Românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria trebuie să știe totul. În conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, marţi şi miercuri au fost emise coduri portocaliu şi galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. Autorităţile bulgare recomandă atenţie sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulaţie în condiţii de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului.