Vești excelente pentru europeni. Ne apropiem de finalul pandemiei. Mai exact, potrivit ultimelor informații transmise de Moderna, livrările către statele UE și SSE ale vaccinului anti-covid produs de companie urmează să înceapă chiar astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă, livrările de vaccin către statele membre UE și SEE încep luni, 11 ianuarie 2021 și vor fi ralizate de către compania Kuehne + Nagel. În ceea ce privește dozele, acestea vor proveni din centrul farmaceutic centralizat deținut în Europa.

Vicepreședintele Moderna s-a declarat încântat de acest pas important și se bucură de rolul vaccinului Moderna în contextul pandemiei de COVID. El este încrezător ca noua mișcare făcută va duce la finalul pandemiei.

Oamenii care au făcut posibil acest lucru

De asemenea, acesta a mai precizat că privește cu admirație ”către echipa dedicată” care a făcut posibile aceste lucruri și de asemenea a mulțumit atât Comisiei Europene cât și furnizorilor pentru tot sprijinul acordat.

„Aceasta este o etapă cu adevărat importantă și suntem mândri de rolul pe care vaccinul Moderna îl va avea în combaterea acestei pandemii în Europa. Distribuția pe întreg teritoriul Uniunii Europene reprezintă una dintre cele mai mari realizări logistice cu care s-a confruntat Moderna de la lansarea acestei platforme în urmă cu zece ani.

Privesc cu admirație către echipa dedicată care ne-a adus aici și sunt recunoscător tuturor partenerilor, furnizorilor și Comisiei Europene pentru ajutorul și sprijinul acordat în tot acest timp”, declară Dan Staner, vicepreședinte și șef pe regiunea EMEA la Moderna.

Comisia Europeană a aprobat vaccinul

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a autorizat vaccinul anti-Covid realizat de Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat utilizarea acestui vaccin.

Vaccinul produs de Moderna este al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer, iar marele anunț a fost făcut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Oferim vaccinuri sigure și eficiente anti-Covid pentru europeni. Am autorizat vaccinul Moderna, al doilea vaccin aprobat de UE. Europa și-a asigurat până acum 2 miliarde de doze de vaccinuri potențiale – mai mult decât suficient pentru a ne proteja”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim