Informații de ultim moment despre factura la curent. Reprezentanții Hidroelectrica informează că citirea indexului pentru luna aprilie 2024 trebuie realizată în această perioadă. În caz contrar, factura poate crește substanțial.

Greșeala îţi poate creşte factura la curent

Cei care nu trimit indexul pot plăti mai mult la curent chiar de Paște. Potrivit informațiilor oferite de companie, indexul autocitit poate fi comunicat gratuit la numărul de telefon: 0800.800.359.

În luna aprilie, perioada de citire rămâne cum a fost şi în martie. Este vorba despre intervalul 24-28 aprilie 2024.

Astfel, românii au timp cinci zile să trimită indexul, începând de astăzi.

Indexul autocitit poate fi comunicat în intervalul amintit al lunii curente, la numărul de telefon 0800.800.359, printr-ul apel gratuit.

Clienții pot obține mai multe informații și prin apelarea serviciului Call Center la numărul de telefon 021.9834.

Amintim că Hidroelectrica a început în urmă cu câteva zile emiterea facturilor pe luna martie 2024.

Potrivit cifrelor oficiale, compania are în momentul de față aproape 600.000 de clienţi.

Hidroelectrica
Hidroelectrica / SURSA FOTO: Facebook, Wall-Street.ro

Hidroelectrica le-a propus acţionarilor repartizarea profitului net realizat în 2023

În altă ordine de idei, compania le-a propus acţionarilor repartizarea a 100% din profitul net realizat pe parcursul anului 2023.

Propunerea a venit în contextul unei performanţe financiare remarcabile şi a unei creşteri semnificative a profitabilităţii.

Reprezentanții Hidroelectrica au amintit profitul net înregistrat în anul precedent a fost de 6,3 miliarde lei.

Totodată, performanţa financiară a fost dublată de realizarea uneia dintre celei mai de mai de succes listări din lume în 2023.

Aprobarea repartizării profitului net al exerciţiului financiar 2023 va fi supusă aprobării AGA.

Se va întâmpla în şedinţa din data de 29 aprilie 2024, în conformitate cu prevederile legale, incluzând Ordonanţa Guvernului nr. 64/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Valoarea totală a dividendului brut propus este de 6.292.900.952 lei. Simultan, valoarea dividendului brut pe acţiune este de 13,99 lei.

Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica, a oferit mai multe explicații. El a subliniat că propunerea de dividend reflectă angajamentul de performanţă asumat de noua echipă de la conducerea companiei în faţă acţionarilor.

„Propunerea de dividend reflectă angajamentul de performanţă asumat de noua echipă de la conducerea companiei în faţă acţionarilor. Faptul că reuşim să repartizăm integral profitul realizat în anul 2023, în condiţiile în care ne continuăm fără dificultăţi proiectele de investiţii şi programele de modernizare şi mentenanţă este o dovadă clară a stabilităţii financiare a Hidroelectrica, precum şi a perspectivelor extrem de bune pentru viitor. Ne-am propus creşterea valorii companiei, precum şi transparenţă şi onestitate în relaţia cu investitorii. Accelerarea investiţiilor în modernizări şi proiecte noi rămâne în continuare prioritatea noastră zero”, a declarat Karoly Borbely.

Compania de stat este cel mai mare producător de energie din Romania.