Cardurile de energie pot fi folosite până pe 31 mai

Cardurile de energie pot fi folosite până pe 31 mai. Valabilitatea voucherelor a fost extinsă până la sfârșitul lunii mai, conform deciziei recente a Guvernului României.

Anterior, oamenii le puteau utiliza doar până la finele lunii martie. Acum, pot plăti facturile cu ajutorul acestor vouchere și după data de 31 martie datorită prelungirii valabilității cardurilor de energie de către Executiv. Oamenii pot beneficia în continuare de reduceri la facturi.

Cardurile de energie pot fi utilizate pentru plata atât a facturilor curente, cât și a celor restante, doar pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a titularului. Beneficiarii au posibilitatea să facă mai multe plăți către diverse companii furnizoare până când fondurile disponibile pe card sunt consumate.

Unde se pot face plățile?

Unde se pot plăti facturile cu cardurile de energie?

Cine sunt beneficiarii cardului de energie?

Persoanele care pot beneficia de acest sprijin sunt românii vulnerabili care respectă următoarea condiție: venitul net pe coabitant, la nivelul unui punct de consum, nu depășește 2.000 de lei. Iată care sunt categoriile de persoane eligibile pentru cardul de energie:

  • pensionari cu venit sub 2.000 de lei;
  • pensionari de invaliditate cu venit sub 2.000 de lei;
  • persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venit sub 2.000 de lei;
  • familiile care primesc alocații de susținere;
  • familiile sau persoanele care beneficiază de ajutor social.

Sprijinul financiar nu se acordă de mai multe ori, chiar dacă vă încadrați la mai multe categorii

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii primesc acest sprijin financiar o singură dată pe cardul de energie. În cazul în care la o singură adresă de domiciliu există mai mulți beneficiari, sprijinul se oferă o singură dată pentru acea adresă. Cu toate acestea, pe card vor fi înscrise numele tuturor beneficiarilor care împart aceeași adresă de domiciliu.

Factura care urmează să fie achitată poate fi pe un alt nume decât cel al beneficiarului care locuiește la adresa respectivă. Totuși, adresa punctului de consum trebuie să se potrivească cu domiciliul declarat al beneficiarului.