Coronavirusul face ravagii în București, iar două mari spitale externează pacienții pentru a face loc celor infectați. Este vorba despre spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan din Capitală.

Mai exact, potrivit informațiilor transmise de Digi24, la spitalul „Sfântul Ioan” deja au început externările încă de miercuri. Au fost externaţi 37 de bolnavi, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie transferaţi în alte spitale în funcţie de decizia medicului. De menționat este faptul că cei mai mulți pacienți sunt de la Secția de Chirurgie.

În ceea ce privește maternitatea Bucur, care ţine tot de „Sfântul Ioan”, și aici au fost deja externate şase paciente şi mai sunt 55. Femeile care urmează să nască vor fi transferate în alte maternităţi care sunt non-COVID.

Trebuie menționat faptul că în prezent, Spitalul „Sfântul Ioan” este unitate mixtă, acolo fiind tratate şi cazuri de COVID, şi cazuri non-COVID. La spitalul „Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi în secţiile COVID, iar la Maternitatea Bucur sunt 13.

Amintim faptul că măsurile luate în spitale vin în contextul creșterii infectărilor cu noul coronavirus. Mai exact, mieruri, rata de infectare din București a depășit 6 la mia de locuitori, iar joi aceasta a crescut și mai mult.

Cel mai afectat Sector din Capitală 

Astfel, potrivit datelor transmise de autorități, joi, 30 septembrie, incidența cazurilor de coronavirus în București a ajuns la 6,64 la mia de locuitori. În ceea ce privește sectoarele cele mai afectate, Sectorul 1 a înregistrat o incidență de 8,53 la mia de locuitori.

Acesta este urmat de Sectorul 2 cu o incidență de 7,76 la mia de locuitori. Urmează Sectorul 6 cu o incidență de 6,80, urmat de Sectorul 5 cu 6,52. Sectorul 4 a înregistrat o incidență de 6,33, iar cel mai puțin afectat Sector este 3, cu o incidență de 5,14 la mia de locuitori.

De menționat este faptul că odată cu trecerea de 6 a incidenței, școlile din Capitală ar urma să treacă în online. Pe de altă parte,  ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.

Amintim faptul că pentru a intra în vigoare noile restricții, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în termenul legal de 48 de ore, pentru a decide noi măsuri.